s Veliki planovi za uređenje Donjeg Grada
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Donji Grad jedna je od najvećih osječkih četvrti s više od 5000 kućanstava i više od 11.000 stanovnika. Cijelog prošlog tjedna u Osijeku se obilježavao Dan gradske četvrti Donji Grad koji je zaključen svečanom sjednicom Vijeća Gradske četvrti.

Uz nazočnost brojnih gostiju, kao i predstavnika gradske uprave, bila je to prilika za predstavljanje obavljenih infrastruktrurnih zahvata, ali i dogovor za rješavanje preostalih potreba Donjograđana.

Frano Barać, predsjednik Vijeća, podsjetio je kako je GČ Donji Grad ove godine na raspolaganju imala 538.000 kuna za program prioriteta GČ-a. Najveći je dio tog iznosa, 230.000 kuna, iskorišten za nogostup u Vinogradskoj ulici duljine 1,5 km kojim se Donjograđanima olakšava odlazak iz Vinogradske do Zelenog polja.

Asfaltirana je dijelom i Mostarska ulica, za što je utrošeno oko 100.000 kuna, a želja gradske četvrti je, uz prenamjenu dijela sredstava iz rasvjete i urbane opreme i financijsku injekciju Grada, prikupiti dodatnih nešto više od 200.000 kuna kako bi se nogostupe u toj ulici uredilo u cijelosti. Iz sredstava grada obnovljen je i nogostup u Petkovoj.

Kada je riječ o željama, plan je u budućnosti urediti Trg bana Jelačića na kome bi se postavio i spomenik hrvatskim braniteljima, kao i izgradnja Hrvatskog doma u kojemu bi se okupljali mladi, umjesto kao sada u kafićima, Barać je istaknuo i potrebu uređenja Cvjetkove ulice od križanja s Crkvenom do Kišpatićeve koja je u vrlo lošem stanju.

Problem Cvjetkove ulice iznio je i Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika, koji je najavio kapitalnu investiciju uređenja te ulice, ali i oborinske odvodnje. Kao projekt Hrvatskih cesta planira se uređenje kružnog toka kod MIO Standarda, odnosno na križanju Vukovarske i ulice koja vodi do obilaznice u sklopu velikog projekta uređenja ceste i biciklističke staze od Osijeka prema Erdutu i Aljmašu.

Donji grad bi trebao dobiti još barem dva kružna toka, istaknuo je Vulin, jedan kod tzv. ipsilona, bivše Inine benzinske postaje gdje se spajaju Gupčeva i Vukovarska ulica te kružni tok na raskrižju ulica Zeleno polje i Gupčeve. „To su prometna rješenja o kojima razgovaramo, to jesu prioriteti i nastojat ćemo ih uključiti u proračun za iduću godinu, ali o financijskim sredstvima ovisi kada će započeti realizacija", zaključio je Vulin najavivši i izgradnju cestovnog uspornika ispred OŠ Jagode Truhelke radi povećanja sigurnosti učenika koji pohađaju tu školu.


Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot Osječka TV


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju štenci JORK...
Prvobirajuće žensko št...
Odgajivacnica Francusk...
MOPS – prvobirano sten...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:168

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Pješački most