s Zbog požara jučer evakuirani stanari zgrade u Krbavskoj ulici
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Operativno dežurstvo JVP Grada Osijeka jučer je u 08,11 sati primilo dojavu da gori dimnjak u Krbavskoj ulici u Osijeku.

Dolaskom na mjesto događaja voditelj intervencije uočava da se radi o požaru krovišta na stambenoj višekatnoj zgradi ( 5 katova ) te traži pomoć iz postrojbe. Na intervenciju izlazi gasni vlak ( NV1,AC1 i ALJ32).

Požar krovišta je dimenzija 19,69 x17,50 M, krovište je niskog profila, visine oko 1 m, krov je od drvene građe, grede, te je prekriven daskom i limom.

Požar je zahvatio cijelu površinu krovišta. Početno gašenje izvršeno s 4 S9 aparata kako bi se usporilo njegovo napredovanje dok se postavi tlačna pruga s NV1, do postavljanja pruge pokušano korištenje mlaza iz mokre hidrantske mreže zgrade, no cijev iz ormarića je bila oštećena.

Postavljenjem tlačne pruge požar je lokaliziran no zbog velike temperature u samom krovištu izlazimo na sam krov i upotrebom motornih pila otvaramo krovište u površini 12,30×3,5 M kako bi došlo do izdvajanja topline iz krovišta te olakšanog pristupa ostatku krova. - izvijestili su iz JVP Osijek.

U vrijeme postavljanja tlačne pruge u razgovoru sa stanarima dolaze do informacija da u nekoliko stanova gore cijevi u ventilacijskom otvoru zgrade te da gore ventilatori na istima što predstavlja opasnost proširenja požara po svim stanovima, u dogovoru s ophodnjom 1 PP vrše hitnu evakuaciju svih stanara koje upozoravaju da ostave otvorene stanove te jedna grupa obilazi sve stanove i pomoću 3 S9 aparata gasi plastičnu vertikalnu ventilacijsku cijev. Ukupno je gorjelo u 11 stanova što je predstavljalo opasnost da se požar proširi na stambene jedinice zgrade.

U nekoliko stanova postojali su ne zaštićeni otvori prema ventilacijskom oknu (neki zatvarani papirom i krpama koje su gorjele) što je dodatno povećavalo opasnost od širenja požara. Stan na trećem katu nasilno otvoren uz prisustvo 1 PP Osijek.

Dodatni obilaskom zgrade uočavaju znakove gorenja s vanjske strane zgrade, desno od glavnog ulaza desno na visini od 3 M, pripadnici DVD-a Donji Grad upotrebom alata otvaraju fasadu i nailaze na vertikalnu plastičnu cijev koja je povezana na ventilaciju te gase taj dio.

Dolaskom na mjesto događaja isključili smo plin na glavnom ventilu zgrade, od strane HEP-a izvršeno je daljinsko isključenje struje, dolaskom ekipe HEP-a izvršeno dodatno iskapčanje zgrade, u prizemlju zgrade uočavamo curenje vode te zatvaramo sve ventile prema zgradi.

Djelatnik HEP Plina dolaskom na mjesto događaja preventivno zatvara plin i na kućnom broju 13, zgrada koja je naslonjena na objekt.
- izvijestili su iz JVP Osijek.

Oba ventila su plombirana.

Na mjesto događaja pozvani djelatnici Dimnjak d.o.o. kako bi se pregledale vertikale dimovodnih kanala.

Preko VOC-a JVP Grada Osijeka vatrogasci su tražili odobrenje za podizanje drona od strane oblasne kontrole letenja kako bi imali stalni nadzor iz zraka nad stanjem na krovištu, ukupno je odrađeno 26 minuta leta dronom.

Dodatno zatražili dolazak zglobne platforme koja zamjenjuje autoljestvu 32 na požaru.

Na intervenciji sudjeluje i DVD Osijek Donji Grad s 2 vozila (navalno i transportno, 6 vatrogasaca).

Snage JVP Osijek napuštaju požarište u 11:55 te na intervenciji ostaje DVD Donji Grad Osijek do završetka intervencije.Tekst i foto: JVP Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
Saznajte sve o ovom di...
Na prodaju POMERANAC B...
Na prodaju štenci labr...
uhodani catering proda...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:101

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Fontana