Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić sa suradnicima obišao je danas Eko-industrijsku zonu Nemetin gdje se privode kraju radovi na projektu „Izgradnja odvodnje oborinskih voda Eko-industrijske zone Nemetin“.

Vrijednost projekta je 16 milijuna kuna, od čega su 4 mil. bespovratna sredstva EU-a. Ciljevi projekta su cjelovito zbrinjavanje oborinske odvodnje slivnog područja, uređenje ulijeva kanala, izgradnja objekata za pravilno funkcioniranje i upravljanje oborinske odvodnje te poboljšanje postojećih elemenata odvodnje.

U sklopu projekta uredit će se uljevni kanali te će se izgraditi objekti za pravilno funkcioniranje i upravljanje (izljevne građevine, prepumpne stanice i ostalo), ukupne dužine 6.071 četvornih metara zatvorenih i otvorenih kanala.Projektom će se zaokružiti izgradnja osnovne komunalne infrastrukture i zatvoriti trenutačne potrebe za odvodnjom oborinskih voda te doprinijeti povećanju atraktivnosti Zone koja se prostire na preko 600.000 četvornih metara.

Izgradnja odvodnje oborinskih voda u Eko-zoni Nemetin preduvjet je, između ostalog, za izgradnju Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, ali i za osiguranje trenutnih i budućih investicija ostalih korisnika u okviru zone.

Eko-industrijska zona Nemetin je prva zelena industrijska zona u Hrvatskoj s više od 100 hektara površine koja je opremljena kompletnom infrastrukturom: prometnice, odvodnja oborinske i sanitarne vode, javna rasvjeta, vodoopskrba, plinoopskrba, elektroenergija, telefonija, toplovod... Prema riječima gradonačelnika Radića, 24 parcele već su prodane, ostala je samo jedna, a u tijeku je parcelizacija druge zone.

Radovi na izgradnji odvodnje oborinskih voda u eko-zoni Nemetin trebali bi biti gotovi do 30. lipnja.Tekst: Osijek031.com
Foto: Stjepan Filipović/Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu

Prelepi stenci KOVRDZA...
Studentski ili poslovn...
Na prodaju kučići Fran...
Poluprikolice za metal...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:241

Registrirani online (1): patak


Objektiv031

Čamac