s Ribičima i lovcima predstavljen projekt Hrvatskih voda
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na prijedlog vijećnika Mjesnog odbora Josipovac Marka Perkovića održan je radni sastanak s ciljem predstavljanja ciljeva i aktivnosti projekata između predstavnika Športskog ribolovnog kluba Linjak i Lovačkog društva Jastreb iz Josipovca te direktora Hrvatskih voda –VGO Osijek, mještanina Josipovca, Željka Kovačevića.

Okupljenima su pojašnjene glavne projekte aktivnosti osobito one koje se u sklopu projekata provode na području Josipovca a Hrvatske vode planiraju provesti sljedeće projekte: Revitalizacija korita rijeke Drave u Višnjevcu i Josipovcu u duljini otprilike 5 km uključujući prokop 1,5 km od Stare Drave Josipovac do rijeke Drave, ustava na Poganovačko-kravičkom, tzv. Brondinom kanalu na ušću sa Starom Dravom uključujući regulaciju od tzv. Rupače i regulacija Brondinog kanala od tzv. Rupače do željezničke pruge uključujući obnovu mostova.

Ivan Klasić, predsjednik ŠRK Linjak i Drago Jukić, predsjednik LD Jastreb zadovoljni su predloženim zahvatima u zoni obuhvata navedenih projekata u kojoj se ujedno nalazi ribolovna voda kojom ribiči gospodare kao i lovište. Željko Kovačević zahvalio je udrugama što brinu o očuvanju prirode i okoliša napomenuvši da način na koji vrednujemo i cijenimo vodu, određuje i način upravljanja vodom. Voda ima ogromnu i složenu vrijednost za naša kućanstva, kulturu, zdravstvo, obrazovanje, ekonomiju i integritet našeg prirodnog okoliša.

Mjesni odbor godinama njeguje pozitivan odnos i suradnju s udrugama osobito u područjima informiranja, odlučivanja i razvoja, financiranja i zadovoljavanja javnih potreba. Aktivnosti josipovačkih udruga kroz programe i projekte od interesa za Grad Osijek doprinose zadovoljenju potreba i ispunjavanju ciljeva i prioriteta definiranih strateškim i planskim dokumentima Grada Osijeka i Republike Hrvatske i time podižu kvalitetu života građana. – Marko Perković.Tekst i foto: MO Josipovac


 Stranica prilagođena ispisu
Engleski KOKER SPANIJE...
Haiku Ken odgajivacnic...
Na prodaju štenci fran...
Prodajem plastenik 6x4...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:242

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Korzo

Propustili ste? Pogledajte!