s Završila sezona grijanja 2020./2021.
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

HEP-Toplinarstvo je izvijestilo da je jučer (ponedjeljak, 10. svibnja) završila sezona grijanja 2020./2021. za oko 130.000 kupaca u šest gradova.

U skladu s vremenskim uvjetima HEP-Toplinarstvo je jučer započelo s podešavanjem automatske regulacije u toplinskim podstanicama na ljetni režim rada, čime će završiti sezonu grijanja 2020./2021. u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

Direktor HEP-Toplinarstva Zdravko Zajec istaknuo je u priopćenju kako je uspješno završena sezona grijanja 2020./2021. u kojoj su radnici HEP-Toplinarstva osigurali krajnjim kupcima kontinuiranu isporuku toplinske energije, unatoč otežanim uvjetima rada pod posebnim epidemiološkim mjerama, kao i uslijed snažnog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju.

S ciljem povećanja sigurnosti i pouzdanosti isporuke toplinske energije, HEP-Toplinarstvo u razdoblju izvan sezone grijanja planira provesti revitalizaciju približno 29,5 kilometara postojeće vrelovodne trase te izgradnju oko 3,5 kilometra nove trase.

HEP-Toplinarstvo i ove godine započinje s radovima u sklopu dva značajna investicijska projekta sufinancirana bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. U Zagrebu se tako provodi projekt ukupne vrijednosti 700 milijuna kuna, od čega je 421,5 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava. U razdoblju od 2021. do 2023. planira se zamijeniti 68,5 kilometara, odnosno gotovo trećina postojeće zagrebačke vrelovodne mreže. U Osijeku će u naredne tri godine provoditi projekt zamjene 4,4 kilometra spojnog vrelovoda od Termoelektrane-toplane Osijek do toplane Pogona Osijek vrijednosti 78 milijuna kuna, od čega je 46 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava.

Iz HEP-Toplinarstva podsjećaju da krajnji kupci u razdoblju izvan sezone grijanja, odnosno do početka rujna, mogu provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim prostorima. Prije izvođenja radova trebaju se obratiti ovlaštenom predstavniku suvlasnika ili upravitelju zgrade, kako bi se osiguralo pražnjenje pogonske vode iz sustava zgrade. Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da je sustav spreman za prihvat toplinske energije.

Sezona grijanja 2021./2022. započet će u skladu s vremenskim uvjetima, a najranije 15. rujna 2021. godine.

Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
Prodajem izvanredne st...
PATULJASTA PUDLA, sta...
ONLINE INSTRUKCIJE PUT...
Odgajivačnica egzotičn...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:200

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Vodena vrata

Propustili ste? Pogledajte!