s Župan Anušić obišao investicije na području Osijeka vrijednih 360 milijuna kuna
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U sklopu posjeta općinama i gradovima na području Osječko-baranjske županije, župan Ivan Anušić obišao je jučer Grad Osijek, odnosno investicije financirane i sufinancirane sredstvima Županije. U obilasku mu se pridružila i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Obilazak je počeo uvidom u radove na Domu Ugostiteljsko-turističke škole Osijek u Lučkom prilazu, potom je obišao energetski obnovljene zgrade Graditeljsko-geodetske škole Osijek, Doma za stare i nemoćne Osijek i višestambenu zgradu na adresi Vijenac Ivana Česmičkog 13. Posjetio je i Centar za autizam Osijek, obišao radove na zgradi Željezničkog kolodvora Osijek te na kraju i gradilište jednog od najvećih i najznačajnijih županijskih projekata, izgradnju Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće u Eko-poduzetničkoj zoni Nemetin.Obnova Đačkog doma dio je projekta izgradnje Regionalnog centra kompetentnosti VIRTUS čija je ukupna vrijednost 96 milijuna kuna. Radovi se u cijelosti financiraju bespovratnim sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj, obuhvaćaju rekonstrukciju, dogradnju i prenamjenu doma, a trebali bi biti završeni do školske 2022/23. godine. Postojeći Učenički dom adaptirat će se i prenamijeniti u Akademis te postati dom-hostel. Tijekom školske godine u njemu će biti smješteni učenici, a ljeti će raditi kao hostel.

Ukupno ulaganje Županije u energetsku obnovu javnih zgrada u Osijeku iznosi 41 milijun kuna, i to za projekt energetske obnove zgrade Graditeljsko-geodetske škole Osijek 10 milijuna kuna, Doma za starije i nemoćne osobe Osijek 12 milijuna kuna, Elektrotehničke i prometne škole Osijek 11 milijuna kuna, Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića i Medicinske škole Osijek 5 milijuna kuna te I. gimnazije Osijek 2,78 milijuna kuna. Uštede na energentima iznose više od 60 posto, što povećava kvalitetu i uvjete rada učenika i nastavnike, a ujedno ostaje više sredstava za druge potrebe škole i obrazovanja.
Centar za autizam je projekt sufinanciran od strane Ministarstva obrazovanja, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka vrijedan 20 milijuna kuna, a najveći iznos, odnosno 11 mil. kuna, dala je Osječko-baranjska županija.Prilikom obilaska stambene zgrade na Vijencu Ivana Česmičkog koja je energetski obnovljena, župan Anušić je istaknuo kako je Osječko-baranjska županija zajedno s Gradom Osijekom sufinancirala kamatu na kredite za energetsku obnovu višestambenih zgrada na području grada Osijeka u iznosu od dva posto. Županija je izdvojila milijun kuna za subvenciju tih kamata zbog čega su stanovnici višestambenih zgrada dobili mogućnost ostvarivanja kreditnih sredstava bez kamatnog opterećenja.

Dugo očekivana obnova zgrade Željezničkog kolodvora u Osijeku napokon je u tijeku, a vrijednost radova je oko 30 milijuna kuna. Obnova će trajati dvije godine. Cijela zgrada se rekonstruira osim nosive konstrukcije, fasada se vraća u prvobitno stanje, odnosno bit će vidljiva cigla, a unutra se obnavljaju svi slojevi. Također, zgrada se energetski podiže za jednu razinu više, mijenjaju se instalacije i sva stolarija čime će zgrada dobiti moderniji izgled.Prije tri mjeseca započela je izgradnja jednog od najvažnijih projekata Osječko-baranjske županije, Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće čija je vrijednost više od 101 milijuna kuna. RDC će promijeniti način funkcioniranja proizvođača voća i povrća na ovim prostorima, osobito onima koji imaju problem s preradom i plasmanom svojih proizvoda. Centar će ponuditi niz novih sadržaja i usluga, ali i okupljati male i srednje proizvođače, brendirati proizvode, raditi na prepoznatljivosti naših proizvoda.U protekle četiri godine Osječko-baranjska županija je na području Osijeka razvijala niz projekata zajedno s Gradom, a dio su izravne investicije koje je Županija nominirala prema ministarstvima ili financirala iz vlastitih sredstava. Ukupna vrijednost investicija koje je Osječko-baranjska županija ostvarila u četiri godine na području Osijeka iznosi 260 milijuna kuna, a započeli smo nove investicije u vrijednosti oko 200 milijuna kuna“, zaključio je župan po obilasku radova.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš istaknula je kako se nakon protekle četiri godine može potvrditi da se uz obostranu suradnju lokalne i regionalne samouprave mogu kvalitetno realizirati svi veliki infrastrukturni projekti. „Kada vodite jedan grad iznimno je veliko zadovoljstvo imati za partnera župana Anušića jer za sve projekte koje smo zajedno radili jako brzo smo se dogovorili o njihovoj važnosti i konkretnim mjerama potrebnim za njihovu realizaciju“, istaknula je Gamoš.Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisu
Agencija sa dugogodisn...
Engleski buldog štenci...
Na prodaju štenad DALM...
Na prodaju štenci Chow...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:186

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Vodena vrata

Propustili ste? Pogledajte!