Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Župan Ivan Anušić potpisao je ugovore o dodjeli potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja s 260 poduzetnika s područja Osječko-baranjske županije koji su se javili na javni natječaj županije.

Ukupna vrijednost je gotovo 3 milijuna kuna. Najviše potpora dodijeljeno je za nabavu alata, strojeva i opreme za obavljanje pretežite djelatnosti, nabavu računalne opreme i licenciranih računalnih programa, investicijsko održavanje i opremanje poslovnog prostora te marketinške aktivnosti.

Anušić je u obraćanju poduzetnicima istaknuo kako Osječko-baranjska županija kontinuirano osigurava financijska sredstva za provedbu ovog projekta, a i vrijednost potpora se stalno povećava. Tako je 2017. godine osigurano milijun kuna koji su podijeljeni na 46 poduzetnika, a potom je svake godine povećavan taj iznos i broj korisnika potpora koji je ove godine dostigao tri milijuna kuna koji su podijeljeni na 260 poduzetnika i obrtnika. Za 14 korisnika odobren je najviši iznos potpore od 36.480 kuna.

U tom smjeru nastavljamo i ubuduće, jer su mjere dale rezultate - povećan je broj poduzetnika i obrtnika u Županiji u kojoj su otvoreni i novi obrti te zaposleni novi ljudi“, dodao je župan.

Sukladno epidemiološkim mjerama, odnosno kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja osoba, danas je ugovore potpisalo 20 poduzetnika, a ostali će to učiniti tijekom ovog tjedna.

Korisnici potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja su subjekti malog gospodarstva i to fizičke i pravne osobe; trgovačka društva, obrti i zadruge. Potpore se dodjeljuju za kupovinu, izgradnju, rekonstrukcije i opremanje poslovnog prostora, investicijska i tekuća održavanja, nabave alata, strojeva i opreme za obavljanje pretežite djelatnosti, stručna osposobljavanja i istraživanja tržišta, kreiranja brenda, marketinške aktivnosti i druge točno određene namjene.

Potpora iznosi do 50% opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a najviše do 50.000 kuna za prerađivačku industriju, odnosno do 25% opravdanih troškova izvršenog ulagana, a najviše do iznosa od 25.000 kuna za ostale djelatnosti.

Osnovni su kriteriji ovog javnog poziva bili da je riječ o poduzetniku čija je tvrtka osnovana minimum tri mjeseca od trenutka objave javnog poziva, da ima barem jednu zaposlenu osobu i da je imao ulaganja vezana uz navedene primjere.

Osječko-baranjska županija trenutno ima otvoreno još šest javnih poziva za poduzetnike, za mjere pomoći za vrijeme pandemije koronavirusa, za informiranje, edukacije, savjetovanje, nastupe na sajmovima i druge promotivne aktivnosti, za klastere, a trajno je otvoren i javni poziv za kreditiranje poduzetnika kroz kreditne programe s nula posto kamata.

Tekst i foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu

Popravci instalacija g...
Stenci PATULJASTE PUDL...
NA JEDNOM MJESTU PONUD...
POMERANAC BOO ŠTENCI N...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:176

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Labud

Propustili ste? Pogledajte!