Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Grad Osijek trenutačno provodi radove na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe u okviru projekta Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe, sufinanciranog sredstvima Europske unije. Radovi uključuju cjelovitu obnovu dotrajale sanitarne i oborinske kanalizacije, obnovu distribucijske telekomunikacijske i elektroenergetske kabelske kanalizacijske mreže, obnovu javne rasvjete u energetski učinkovitu, te rekonstrukciju ulica, pješačkih površina i trgova na području Tvrđe.

Iz Grada obavještavaju građane da će se od 15. travnja 2021., zbog izvođenja spomenutih radova te osiguravanja sigurnosti i zaštite prolaznika, zatvoriti prometovanje u sljedećim ulicama:
- Južni ulaz u Tvrđu (srednji), iz Europske avenije u Franjevačku ulicu
- U istočnom dijelu Tvrđe: Fakultetska ulica, Franjevačka, Kuhačeva - od Franjevačke do Fakultetske, Boesendorfferova ulica, Jagićeva, te Firingerova - od Franjevačke do Kuhačeve ulice.
- U sjevernom dijelu Tvrđe: Ulica Matije Petra Katančića - od Trga Sv. Trojstva do Trga Vatroslava Lisinskog, ulica Vjekoslava Klaića i ulica Tadije Smičiklasa - od spoja s ulicom Matije Petra Katančića do spoja s ulicom Vjekoslava Klaića.

Na gradilištu se odvijaju radovi dubokoga iskopa (preko 5 metara dubine) te postoji opasnost od pada u dubinu, stoga - u cilju zaštite sigurnosti ljudskih života - apeliraju na građane da:
- povećaju oprez i u potpunosti poštuju postavljenu privremenu prometnu signalizaciju,
- ne uklanjaju znakove privremene prometne regulacije,
- ne ulaze u zonu gradilišta jer time ugrožavaju sebe i ostale sudionike u gradnji!

Po uspostavi nove regulacije prometa, policija će pojačano nadzirati prometovanje i poštivanje prometne signalizacije te sankcionirati nepoštivanje zabrane prolaska neovlaštenim osobama, odnosno nepoštivanje zabrane prometovanja motornih vozila.

Pozivaju građane da, zbog prisustva brojne gradilišne mehanizacije i sprječavanja stvaranja prometnih gužvi u Tvrđi, u razdoblju trajanja radova - izbjegavaju dolazak motornim vozilima u Tvrđu.

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe napreduju prema zadanome dinamičkom planu izvođenja radova te će na spomenutim dionicama u cijelosti završiti do kraja 2021. godine. O narednim dionicama gradnje Grad Osijek pravodobno će izvijestiti javnost.

Sve informacije o projektu i radovima mogu se dobiti u Upravnom odjelu za programe Europske unije, na adresi Trg V. Lisinskog 1 (uz prethodnu najavu) ili e-poštom na [email protected].

[klik za uvećanje]


 Stranica prilagođena ispisu

Prodajem kuću katnicu ...
Potrebna radnica za ra...
"Odgajivačnica bullmas...
Muško štene 4 meseca s...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:222

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Čamac

Propustili ste? Pogledajte!