Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Danas je u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, župana Ivana Anušića i zamjenice gradonačelnika Žane Gamoš otvoreno pristanište za putničke brodove na Dravi.

Premijer Plenković izrazio je svoje zadovoljstvo ponovnim dolaskom u Osijek te privođenjem kraju projekta vrijednog 13,8 milijuna kuna, a koji je u cijelosti financiran iz državnog proračuna, čime se daje važan doprinos razvoju nautičkog turizma u Osječko-baranjskoj županiji i gradu Osijeku.

Plenković je podsjetio na projekt "Slavonija, Baranja i Srijem" u kojem je, od predviđenih 18,7 milijardi kuna, do sada ugovoreno 17,5 milijardi kuna te je istaknuo još nekoliko kapitalnih projekata u Slavoniji za koje će Vlada osigurati sredstva iz EU fondova, ali i iz državnog proračuna, poput novog KBC-a Osijek vrijednog 2 milijarde kuna, međunarodnog prometnog 5C koridora, izgradnje regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće u Osijeku vrijednog 100 milijuna kuna te projekta OLT koji će se uskoro naći na Vladi i dati veliki doprinos urbanom razvoju grada.Ministar Butković istaknuo je kako su do pandemijske 2020. godine riječna krstarenja bila među najbrže rastućim sektorima turističke industrije, a 2019. godine pristaništa na Dravi i Dunavu posjetilo je 589 riječnih kruzera s oko 60.000 putnika. Projekt je započeo još 2018., prije pandemije, no situacija se prošle godine stubokom promijenila, ipak ministar je izrazio uvjerenje da će doći bolja vremena te da će novi putnički terminal biti zamašnjak za razvoj nautičkog turizma u Osječko-baranjskoj županiji, ali i cijeloj Slavoniji.

Butković je naglasio i kako osječku Lučku upravu uskoro očekuje još jedan važan projekt, a to je izgradnja terminala za rasute terete vrijednosti 200 milijuna kuna. Sredstva su osigurana u proračunu, natječaj je u tijeku i uskoro će biti ugovoreni radovi.

Po završetku tiksovne konferencije visoka vladina delegacija uputila se u sjedište Županije na razgovor sa županom Anušićem i suradnicima, no korona virus je poremetio protokol. Naime, Anušić je pozitivan na Covid-19 te je morao otići sa sastanka. Župan je danas ujutro testiran zbog sutrašnjeg puta u Vojvodinu gdje je na poziv Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji trebao sudjelovati na sastanku u Monoštoru. Nalazi su stigli oko 11.15 sati, pozitivan je nalaz župana i dvoje članova Kabineta. Župan je zbog pozitivnog nalaza napustio sastanak koji je trajao svega nekoliko minuta te će biti u izolaciji.Tekst: Osijek031.com
Foto: Krunoslav Inhof /Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
03-31-2021 09:27:44 pm :: akoide
Dvije godine su to držali raskopano, ja sam mislio da grade neko ozbiljno zdanje, kad ono prihvat za jednu malo dulju brodsku rampu i sidra za ponton.
Vjerujem da se i sam premijer začudio kad je vidio što otvara.
Mogli su se dogovoriti s Hrvatskim vodama, također državnom tvrtkom, da koriste njihovo gotovo isto takvo pontonsko pristanište koje se nalazi par stotina metara uzvodno. Uštedjeli bi 13,8 mil. kuna, a premijera poštedjeli blamaže.

U medjunarodnoj regist...
Vrhunsko leglo presa c...
Iznajmljujemo vise kom...
KOKER SPANIJEL, muska ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:103

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Križanje