Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije zajedno s turističkim zajednicama Bilja, Baranje, Osijek, Draža, Đakova, Erduta, Donjeg Miholjca, Valpova, Bizovca, Našica i Belišća organizirala je ovaj petak druženje s novinarima na prvoj ovogodišnjoj „turističkoj kavi”. Predstavljene su tom prilikom brojne inicijative i projekti s kojima se sustav aktivno priprema za turističku sezonu. Terasa ugostiteljskog objekta „Kopika” simbolično je odabrana kao mjesto susreta koje nudi najljepši pogled na Osijek, gdje se ujedno spajaju Slavonija i Baranja.

Susret je započeo čitanjem pisma Slavonaca i Baranjaca s pozivom na kretanje, pomicanje granica i otkrivanje ove živopisne destinacije već od proljeća. To je bio uvod u novu promotivnu kampanju Turističke zajednice Osječko-baranjske županije pod nazivom „Pomakni granice” koja je krenula ovaj tjedan na nacionalnoj razini.


Predstavljen je i daljnji razvoj brand platforme HeadOnEast Croatia/Visit Slavonia Baranja i novi vizuali za destinacije koje čine ponudu na razini Osječko-baranjske županije. Tako po prvi put pod jednim vizualnim identitetom “nastupaju” sve tri baranjske turističke zajednice - Turistička zajednica Općine Bilje – Kopački rit, Turistička zajednica Općine Draž i područna Turistička zajednica Baranje. Uz to, ove neformalno udružene turističke zajednice u suradnji sa županijskom turističkom zajednicom, organiziraju ovo proljeće novo događanje pod nazivom “Mjesec baranjske kuhinje” usklađeno sa aktualnim epidemiološkim mjerama. Od 10. travnja do 2. svibnja 2021., svaki vikend održati će se na ruralnim imanjima radionice na otvorenom za 25 sudionika na temu pripreme autentičnih baranjskih jela poput perkelta od soma, štuke u mundiru, graha u ćupu i drugih delikatesa. Uz to baranjski restorani nudit će i stara jela u novom ruhu.Predstavljeni su i projekti koji se provode u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkom zajednicom poput „Safe stay in Croatia” i posebne ponude za digitalne nomade.

Projekt „Safe stay in Croatia” komunicira Hrvatsku kao sigurnu turističku destinaciju kroz dodjelu oznake istoimenog naziva. Oznaka se dodjeljuje besplatno dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Kako je od početka godine na snazi novi Zakon o strancima koji omogućava boravak u Hrvatskoj do godinu dana, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije uključila se u projekt promocije destinacije kao idealnog mjesta boravka za digitalne nomade kroz ponudu posebnih programa koji su pripremljeni u suradnji s Golden Slavonia Travel i Maksi Toursom, lokalnim turističkim agencijama koje se bave isključivo privlačenjem gostiju u Slavoniju i Baranju.

Uz to destinacija je predstavljena od 16. do 18. ožujka 2021., na MEETEX-u, poslovnom sajmu kroz ponudu kongresnog i team-building programa međunarodnim kupcima. Sajam hrvatske kongresne industrije ovoga puta održao se virtualno, a Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Hotel Osijek i Golden Slavonia Travel predstavili su ponudu destinacije na desetak B2B sastanaka održanih putem zoom platforme s potencijalnim kupcima iz Izraela, Njemačke, Austrije, Finske, Belgije, Francuske i Italije. Sugovornici su bili predstavnici velikih kompanija poput Ericssona te turističke i “event” agencije specijalizirane za manje grupe i incentive programe.Aktivno se radi i na razvoju novih proizvoda poput kružnih cikloturističkih ruta na najatraktivnijim lokacijama u suradnji sa Osječko-baranjskom županijom, koja je ovih dana prijavila projekt na tu temu na natječaj Ministarstva turizma i sporta. U međuvremenu Turistička zajednica grada Đakova neformalno se udružila s općinama na području Đakovštine te je krenula u pripremu prvih “outdoor” ruta.Direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, Ivana Jurić, ističe kako je cilj svih aktivnosti i nove kampanje pozvati domaće posjetitelje na kretanje prema istoku Hrvatske i Slavoniji i Baranji, ali i pomaknuti granice u percepciji ove zanimljive i još turistički neotkrivene regije Hrvatske. Dojam o Slavoniji i Baranji najčešće se potpuno mijenja nakon prve posjete i doživljaja koje destinacija nudi. Stoga ne dvojite kuda ovo proljeće, već pomaknite svoje granice i krenite u osvajanje Slavonije i BaranjeTekst: TZ OBŽ
Foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu

tek sam napunila 18god...
Odgajivačnica Barber K...
ŠARPLANINCI, kvalitetn...
Druzenje u mom prostor...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:124

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Križanje