Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Loše mentalno zdravlje rizični je faktor za daljnji razvoj i često ima dugoročne posljedice na život mladih.

Naime, povezano je s rizičnim ponašanjem uključujući samoozljeđivanje, konzumaciju duhana, alkohola i droga, rizično seksualno ponašanje i izloženost nasilju. Također, posljedice zanemarenih poteškoća s mentalnim zdravljem sežu u odraslu dob i ometaju optimalno fizičko i mentalno funkcioniranje i vođenje ispunjavajućeg života.

Upravo s ciljem osvješćivanja mladih o važnosti tema povezanih s mentalnim zdravljem PRONI Centar za socijalno podučavanje započeo je 1. lipnja 2020. provedbu projekta "Kužim te!"

Projekt ima za cilj utjecati na pozitivan razvoj adolescenata u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, učenika srednjih škola kako bi osvijestili važnost sudjelovanja u vršnjačkoj prevenciji daljnjih rizičnih ponašanja, promovirali očuvanje mentalnog zdravlja svojih vršnjaka i unaprijedili osobne mogućnosti i potencijale.

Od listopada do prosinca 2020.godine održano je pet radionica vršnjačkog kritičkog promišljanja putem kojih su osječki srednjoškolci (njih 105) upoznati s problemima rizičnih ponašanja. U sklopu radionica srednjoškolci su kreirali i poruke podrške svojim vršnjacima koji imaju poteškoća s mentalnim zdravljem i/ili rizičnim ponašanjem.

Upravo je u tijeku priprema izložbe učeničkih radova na temu mentalnog zdravlja i rizičnih ponašanja.

Od ožujka do lipnja 2021. godine planirana je putujuća izložba učeničkih radova predstavljenih na roll-up bannerima. Izložba će biti postavljena u 18 srednjih škola na području Osječko-baranjske županije.

Projekt Kužim te! financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a provodi se u partnerstvu sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek.Tekst i foto: Maja Knežević


 Stranica prilagođena ispisu

Na prodaju dva muzijak...
Na Sjenjaku izdajem st...
ŠARPLANINCI, kvalitetn...
INDIVIDUALNE KLASIČNE ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:119

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Križanje