Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[17.01.2021. 17:02] Produljen je ugovor o najmu: prilaz gradilištu ostaje isti


[17.01.2021. 13:25] Od prvog dana Nove godine lokotom je zatvoren dosadašnji prilaz građevinskom zemljištu novog stadiona i kamp škole NK Osijeka u Strossmayerovoj ulici u Osijeku, piše 24sata.

Daljnji ulaz građevinskim strojevima i svima ostalima do stadiona zabranio je Davor Vlašić, vlasnik zemljišne parcele preko koje se do sada obavljao transport do mjesta na kojemu se gradi stadion.

Iako Vlašić nije htio komentirati razloge zašto je to učinio, doznaje se kako je ugovor o najmu parcele koji je sklopio sa Udrugom Škola nogometa NK Osijek istekao sa zadnjim danom prošle godine, a novi nije sklopljen. „Za zemljište imam kupca, a NK Osijeku je ponuđeno pravo prvokupa radi dobrog dugogodišnjeg poslovnog odnosa“, kratko je rekao Vlašić.

Iz kluba su poručili kako je s Vlašićem u ožujku prošle godine Udruga škola nogometa sklopila ugovor o najmu-korištenju nekretnine u Strossmayerovoj ulici za prolaz vozila do gradilišta novog stadiona. Dogovorena cijena najma bila je 335.250 tisuća kuna godišnje. Sa Vlašićem se razgovaralo 5. siječnja ove godine, kada su ga pregovarači zamolili da se ugovor produži po istoj ranije dogovorenoj cijeni. No, on to nije želio inzistirajući da investitor od njega otkupi kompletno zemljište, a ne samo onaj dio koji se koristi za prilaz. Vlašić je klubu poslao pismo namjere u kojem je ponudio Udruzi otkup ukupno 6.087 m2 po cijeni od 2,18 milijuna eura. Tvrdio je da mu je investitor obećao otkupiti spomenuto zemljište i to upravo po toj cijeni iako u klubu tvrde kako je ta cijena 4 do 5 puta viša od realne cijene za to zemljište pa se može zaključiti da se investitora tako pokušalo ucijeniti.

Nije nam jasno kako nitko od odgovornih nije od Grada Osijeka tražio osiguravanje nesmetanog prilaznog puta gradilištu. Sigurni smo da bi Grad našao rješenje obzirom da se radi o strateškoj investiciji koju gradonačelnik i gradska uprava podupiru. Time bi se eliminirao bespotreban trošak najma. Kada Grad izvrši preuzetu obvezu i uredi planiranu prilaznu cestu stadionu, zemljište koje je dao u najam Vlašić više neće biti od koristi. Stoga je investitor otklonio mogućnost otkupa zemljišta. Gradnja stadiona će se, ukoliko ne bude sličnih problema i pokušaja koje liče na ucjene, odmah nastaviti jer je gradonačelnik Ivica Vrkić obećao osigurati alternativni privremeni prilazni put. Osim toga, tvrtka Eurokamen, kao glavni izvođač radova na stadionu, u posjedu je trase spoja ulice J.J. Strossmayera i novog stadiona pa će i ta trasa, uz minimalne intervencije, biti osposobljena kao spoj do gradilišta“, stoji u odgovoru kluba.

Grad je u međuvremenu dao suglasnost na novu prometnu regulaciju prilaska gradilištu stadiona preko naseljene Strme ulice. Ta suglasnost na snazi je od ponedjeljka, 18. siječnja. Ta će ulica morati biti prilagođena prometovanju kamiona zbog straha da bi teški građevinski strojevi narušili nasip na Dravi izgrađen kao zaštita od poplave, a to će učiniti tvrtka Eurokamen, koja je glavni izvođač radova na stadionu.

Gradilište ima novi prilaz koji će biti stavljen u funkciju čim vremenski uvjeti dozvole. Investitor izgradnje stadiona odredio je novi prilaz te smo, uz iznimnu operativnost gradonačelnika i gradskih službi, ishodili potrebne suglasnosti. Čim vremenski uvjeti dozvole gradilište će funkcionirati bez zastoja“, rekli su u Eurokamenu.

Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu

Na prodaju dva muzijak...
Mesingani : - avan ( ...
Chow chow - cau cau mu...
Dostupno zensko stene ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:106

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Križanje