Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Udruga za rad s mladima Breza zadnje tri godine sudjeluje u međunarodnom europskom projektu Start the change koji se bavi migracijama i ciljevima održivog razvoja. Projekt je to u kojem sudjeluje 15 partnerskih organizacija iz 12 Europskih zemalja, a od početka projekta do danas na europskoj razini uspjeli smo uključiti oko 2.000 nastavnika i edukatora te 24.000 mladih, budućih pokretača promjena u svijetu.

Projekt je započeo educiranjem nastavnika i edukatora u području migracija, održivog razvoja, storytellinga i sustručnjačkog učenja (peer mentoring).

Breza je u Osijeku organizirala tri ciklusa treninga u kojima je sudjelovalo više od 60 nastavnika i edukatora iz tri različite županije i desetak izvrsnih stručnjaka i predavača, među kojima su Dražen Šimleša (ZMAG), Snježana Gregurović (Institut za migracije) i Bojana Ćulum (Filozofski fakultet Rijeka).Nastavnici i edukatori koji su završili trening uklopili su teme održivog razvoja i migracija u svoje nastavne predmete te su na taj način uključili i svoje učenike u projekt. U tome je važnu ulogu imala i mentorska podrška u sustručnjačkom učenju i razmjeni iskustava među nastavnicima/profesorima i edukatorima što smo uspješno realizirali oslanjajući se na Erasmus + projekt Peer mentoring for teachers „Change – Builders“. Ne samo da su započeli promjene, već su uključeni nastavnici/edukatori postali i ključni pokretači inovativnih pristupa i metodologija oslanjajući se u ovo vrijeme globalne pandemije i na IT alate.

Osim nastavnika, u projektu su sudjelovali i mladi zainteresirani za teme migracija i održivog razvoja. Osječka grupa mladih kroz tri godine uspjela je postići mnogo toga, od čega želimo istaknuti snimanje filmova na temu migracija, organiziranje izložbe „Create the Change“ i pomoć u organizaciji tihe aukcije „Nevidljive rute“. Osim toga, mladi su imali priliku sudjelovati u kampu za mlade na Lampeduzi te u Španjolskoj (La Bolina), gdje su se direktno susreli s problematikom migracija i održivog razvoja, ali su upoznali i brojne mlade aktiviste iz 12 različitih zemalja.PotpišI peticiju i učini promjenu vidljivom!

Posljednji korak u projektu je uključivanje opće populacije u stvaranje promjene, stoga pozivamo sve zainteresirane na potpisivanje peticije kojom se želi utjecati na sam vrh Europske Unije vezano uz aktualne probleme migracija i klimatskih promjena.

Poveznica peticije.Tekst i foto: Mirna Šostarko


 Stranica prilagođena ispisu

Uslužni oglas – javlja...
Akita inu štenci na pr...
Ag.Dva-srca za PAULU 5...
Grafički dizajner s di...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:97

Registrirani online (1): Mladjo


Objektiv031

Srce vuče gore