Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Završeni su radovi energetske obnove dječjih vrtića Potočnica i Latica. Riječ je o investiciji u predškolsku infrastrukturu vrijednoj nešto manje od 5 milijuna kuna, od čega je 60% sufinancirano sredstvima Europske unije, dok je Grad Osijek izdvojio 2 milijuna kuna.

Realizacijom ovih projekata oba objekta prešla su iz G i E u energetski razred C te će godišnja ušteda za toplinsku i električnu energiju iznositi od 65 do čak 72%. Za DV Latica to znači godišnju uštedu na energentima od 40.000 kuna, dok se u DV Potočnica uštede penju i do 80.000 kuna.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš izvijestila je kako je projekt obnove vrtića trajao 24 mjeseca, te obuhvatio zamjenu dijela vanjske stolarije, rasvjete i starog kotla za grijanje, izolaciju vanjskih zidova i ravnog krova, ugradnju termostatskih ventila i glava, ugradnju sustava ventilacije zgrada, kao i sustava daljinskog očitavanja potrošnje energije i vode s mogućnošću spajanja na ISGE, a nov je i sustav led rasvjete.

Osim ovih objekata, Grad Osijek izradio je i projektnu dokumentaciju za energetsku obnovu osnovne škole Vladimir Becić i dječjih vrtića Krijesnica, Pčelica, Nevičica i Bambi, te za jednu osnovnu školu i sportski objekt (Pampas) za koje se čekaju novi javni pozivi na koje će se Grad Osijek kao vlasnik i osnivač prijaviti.

Gamoš je dodala i kako će se u okviru projekata energetske obnove sutra (petak) održati završna konferencija za osnovne škole Mladost i Vijenac. U okviru ovog kruga prijava koje su bile prije dvije-tri godine, tu su još Dječji vrtić Radost i Osnovna škola Franje Krežme za koje je sva projektna dokumentacija završena, aplicirano je na Fondove, odobrenja su stigla, a realizirat će se tijekom iduće godine.

Grad je do sada za energetsku obnovu prijavio deset zgrada (pet škola, tri vrtića i dvije zgrade Športskih objekata), čija je ukupna vrijednost 65 milijuna kuna. Uz to, kroz projekte prekogranične suradnje obnovio je jednu osnovnu školu, izgradio jedan dječji vrtić, te izradio projekte za obnovu još pet zgrada i jednog vrtića, ukupne vrijednosti 15,7 milijuna kuna. Time će Grad u energetsku obnovu svojih javnih ustanova za društvene djelatnosti, osobito za odgoj i obrazovanje, ukupno uložiti 81 milijuna kuna.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju prelepi šte...
Izvorna govornica stru...
Patuljasti Snauceri Bi...
Objekti se nalaze u Vi...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:152

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Oblaci