Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Radovi na rekonstrukciji šumske kuće Podravlje usmjereni su ka uspostavi edukacijske i interpretacijske infrastrukture koja treba pridonijeti poboljšanju edukacije i javne svijesti o vrijednostima usluga ekosustava.

Šumska kuća Podravlje će se rekonstruirati i opremiti kao Edukacijsko-posjetiteljski centar „Podravlje“, a nalazi se na području Regionalnoga parka Mura-Drava, u neposrednoj blizini osječkog prigradskog naselja Podravlja. Centar tlocrtne površine 147 m2 prvenstveno će služiti za edukaciju o izabranim temama , interpretaciju prostora i bioraznolikosti Regionalnoga parka Mura-Drava i podizanje svijesti o vrijednostima održivog upravljanja zaštićenim područjima. Centar će staviti naglasak na edukaciju školske djece i mladih, ali će također služiti kao mjesto za trajnu edukaciju šire javnosti.

U okruženju Edukacijsko-posjetiteljskog centra „Podravlje“ uspostavit će se poučno-rekreativne staze u ukupnoj dužini 11 km, koje će omogućiti kvalitetno doživljavanje i interpretaciju zaštićenog područja, nadogradnju edukacije po principu „edukacije u prirodi“ i rekreaciju u prirodnom okruženju.

U travnju 2021. godine planira se početak provođenja suvremenih edukacijskih programa, kao i stručno vodstvo kroz šire područje Edukacijsko-posjetiteljskog centra „Podravlje“. Na ovaj način, u neposrednom kontaktu s prirodom, najlakše će se prenijeti znanje o važnosti ovog prostora i doprinijeti razvoju pozitivnog stava o očuvanju prirode.

Važno je naglasiti da će prijevoz školske djece i nastavnika za vrijeme trajanja projekta, do rujna 2023., biti osiguran iz proračuna projekta.

[Edukacijski centar Podravlje prije početka radova]


Tekst i foto: Irena Franjić


 Stranica prilagođena ispisu

Nježna i mazna, mamica...
Lipo se javi na whatsa...
Prijevoz preminulih iz...
Ponuda svih renomirani...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:139

Registrirani online (1): zbonj


Objektiv031

Kohorta

Propustili ste? Pogledajte!