Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na području Osječko-baranjske županije u školske klupe sjeda 20.000 učenika osnovnih i 10.000 učenika srednjih škola. Sve su izvođenje nastave prilagodile propisanim epidemiološkim mjerama.

Prema podatcima Upravnog odjela za obrazovanje Osječko - baranjske županije, čak se 90 % osnovnih škola odlučilo za model A, koji znači nastavu u školskim klupama, a od srednjih škola 78 % odlučilo ih se za taj oblik nastave. Samo će nekoliko škola kombinirati offline i online nastavu, a ni jedna se škola nije odlučila za model C, koji se odnosi na isključivo online nastavu. Što se tiče B-modela nastave, njega je odabralo ukupno šest od 27 srednjih škola kojima je osnivač Osječko - baranjska županija, a od tih šest, četiri su s područja grada Osijeka: to su I., II., i Treća gimnazija i Glazbena škola Franje Kuhača. Inače, za taj su se model na području naše županije odlučile još Srednja škola Valpovo i Isidora Kršnjavoga Našice. Za učenike od 5. do 8. razreda te nastavnike i pomoćnike u nastavi Županija je osigurala maske.

U osječke osnovne škole krenulo je oko 7.000 učenika, među kojima je 845 prvašića. Sve su uspjele prilagoditi prostor i odgojno-obrazovni rad javnozdravstvenim uputama i preporukama. Grad Osijek financirat će 3 platnene maske po učeniku od 5. do 8. razreda u školama koje ne mogu organizirati udaljenost u razredu od 1,5 metra te za učenike-putnike koji se voze organiziranim prijevozom Grada Osijeka. Financirat će i nabavu zaštitnih vizira, ili maski za zaposlenike škola.

Tekst i foto: Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu

Za zaigrane i maštovit...
imate li iskustva sa c...
Zemljište za vikendicu...
Stenad ROTVAJLERA, izu...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:184

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kohorta

Propustili ste? Pogledajte!