Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kao i svake godine, tijekom ljetnih mjeseci osječki pogon HEP Toplinarstva priprema se za predstojeću sezonu grijanja. Tako se i ove godine radilo ili se još radi na obnovi gradskog sustava grijanja na više lokacija u gradu, izvještava Slavonska televizija.

U tijeku su, ili su već završeni redoviti remonti i ostali poslovi održavanja na distribucijskoj toplinskoj mreži, kao i radovi na revitalizaciji mreže. Cjevovod je promijenjen u Reisnerovoj ulici na dionici između Radićeve i Stepinčeve ulice, u Ulici Republike u dvorištu bivšeg IPK centra, na Gornjodravskoj obali te u Rokovoj ulici od Strossmayerove do Vijenca Gorana Zobundžije. Trenutno je u tijeku zamjena vrelovodnog priključka u Šamačkoj ulici, a potom slijede radovi u Istarskoj.

Ivica Mihaljević, direktor HEP Toplinarstva Osijek, izjavio je kako se do kraja godine planira obaviti dio radova na izmještanju vrelovoda u dvorištu Strojarske i elektrotehničke škole zbog izgradnje aneksa njihovog objekta te dio radova u Tvrđi u sklopu velikog projekta rekonstrukcije infrastrukture kojeg provodi Grad.

Uz ove zamjene postojećeg cjevovoda, izgrađeni su novi vrelovodi i priključci za zgradu u Strossmayerovoj te u Kapucinskoj ulici, odnosno na Korzu gdje su radovi još uvijek u tijeku.

Radi se i na izgradnji magistralnog parovoda na prijelazu preko Divaltove ulice i kanala Palčić, što je ujedno i posljednja dionica zamjene magistralnog parovoda koji je trajao osam godina. Do kraja 2020. zamijenit će se i parovodni priključak za osječku pivovaru.

Uređeno je tako oko 1.500 metara toplinske mreže, a vrijednost tih radova iznosila je oko 6 milijuna kuna.

U tijeku su i pripreme za najveći projekt HEP Toplinarstva Osijek, a to je zamjena spojnog vrelovoda između TE-TO Osijek i stare toplane. To je glavni magistralni vrelovod duljine oko 4,5 km čija je procijenjena vrijednost 10 milijuna eura od čega će 60% biti financirano iz EU fondova. Postupak javne nabave za izvođača radova je u tijeku, a radovi bi trebali početi po završetku sezone grijanja u svibnju iduće godine. Rok za dovršetak radova je rujan 2023.

Zahvaljujući ovom projektu smanjit će se gubici i potrošnja električne energije, a omogućit će se i daljnje širenje mreže u Osijeku na koju je trenutačno priključeno 11.800 potrošača, od čega 10.500 kućanstava i 1.300 industrijskih potrošača.

Što se tiče predstojeće sezone grijanja, HEP će početkom rujna obaviti svoje uobičajene aktivnosti na pripremi vrelovodnog sustava (punjenje mreže, ozračivanje, probna cirkulacija...) do početka sezone grijanja, a kada će to biti ovisit će o vremenskim uvjetima.

Početkom rujna djelatnici HEP-a podijelit će predstavnicima stanara staambenih zgrada obrasce izjava o ispravnosti unutarnjih instalacija, a na njima je da ih provjere, potpišu izjavu i dostave je HEP-u. Ako su se u zgradi izvodili ili su u tijeku radovi, izvođači radova po završetku trebaju ispitati instalacije, napraviti zapisnik i predati ga predstavniku stanara.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot video


 Stranica prilagođena ispisu

Ako ti je dosadno u ov...
Trazin normalnog i pri...
Jedna soba je s zasebn...
Ulje na platnu 40x30cm...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:157

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kohorta

Propustili ste? Pogledajte!