Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Nakon očitovanja ministra obrazovanja Radovana Fuchsa dvije su stvari, čini se, sigurne: nova školska godina započinje 7. rujna, a uvjete za sigurnu provedbu nastave moraju osmisliti i osigurati jedinice lokalne i regionalne samouprave, a sve u skladu s preporukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite, izvještava Osječka televizija.

Za nepuna dva tjedna u školske klupe treba se vratiti oko 7.000 osječkih osnovnoškolaca. Kako će biti organizirani uvjeti za rad i učenje, pitanje je na koje se odgovor još uvijek ne zna, međutim u gradskoj upravi održat će se niz sastanaka na kojima će se razmatrati način rada koji će biti najbolji i najsigurniji kako za učenike, tako i za osoblje škole.

Davor Brust, voditelj gradskog Odsjeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež, izjavio je kako će početak nove školske godine biti svakako izazovan, međutim svi dionici sustava (ravnatelji, nastavnici, učenici i njihovi roditelji te gradska uprava) moraju biti svjesni da nema čarobne formule za prvo polugodište, već ćemo se morati prilagođavati situaciji.

Za početak, na temelju preporuka Nacionalnog stožera potrebno je stvoriti okvir unutar kojega će se od 7. rujna odvijati nastava. Stoga je jučer održan prvi u nizu sastanaka na kojima će se predlagati najbolje ideje za start škole.

Na sastanku se razmatrala nabavka potrebnih maski za učenike od 5. do 8. razreda kako bi se roditelje rasteretilo tog troška. „Grad Osijek će, naravno, uskočiti i u taj dio priče i osigurat ćemo dovoljan broj maski upravo za one škole koje neće biti u mogućnosti osigurati propisanu udaljenost između učenika“, rekao je Brust.

Grad će uzeti u obzir i preporuku prema kojoj će po učeniku biti potrebno nekoliko maski kako bi ih on mogao redovno mijenjati. Grad je napravio računicu koliko bi to bilo maksimalno maski za nabaviti, a od ravnatelja se očekuje da iskažu svoje potrebe i Grad će reagirati.

Također, ravnatelji škola dobili su dopis od gradske uprave povodom nabavke higijenskih sredstava da na tome ne smije biti štednje jer će te troškove pokriti Grad.

Narednih dana razgovarat će se i o proceduri ulaska u školu, satnicama, smjenama i veličini razreda. Kod onih škola koje rade jednu smjenu, ako ne mogu osigurati dovoljan razmak između učenika, opcija je da pređu na rad u dvije smjene, a one škole koje već rade u dvije smjene, imat će mogućnost skratiti nastavu i tako ostaviti prostor za dezinfekciju škole između dviju smjena.

Obzirom da je nekada u tim razredima bilo i više od 30 učenika, a danas ih ima 20-ak, velik broj škola moći će osigurati potreban razmak, smatra Brust.

Ovih je dana u većini osječkih škola u tijeku i investicijsko održavanje, a nabavljaju se i sredstva za higijenu i dezinfekciju za najsloženiji početak škole ikada. Ipak, u osječkoj gradskoj upravi uvjereni su kako će 7. rujna sve biti kako treba.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija


 Stranica prilagođena ispisu

tek sam napunila 18god...
Prodajem mesingani pr...
Empirijski dio stručni...
Prodajem razni elektro...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:166

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kohorta

Propustili ste? Pogledajte!