Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kako smo već pisali, Grad Osijek započinje s realizacijom radova obnove cjelokupne komunalne infrastrukture starog grada Tvrđe u okviru projekta Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe teškog 130 milijuna kuna.

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe nominalno su započeli danas, a tim povodom održana je konferencija za novinare na kojoj su pročelnica Upravnog odjela za programe Europske unije Kornelija Mlinarević, voditeljica projekta obnove Tvrđe Sanja Scitovski te direktor izvođača radova, tvrtke Monte-Mont Vladimir Iličić, govorili o detaljima radova.

Mlinarević je podsjetila kako će se radovi izvoditi po fazama, a u prvoj fazi obuhvatit će prostor s dravske strane, na sjeveroistočnom dijelu Tvrđe kod Dravskog mosta, te će se nastaviti prema jugu, do Kuhačeve ulice. U drugoj fazi, na jesen, započet će radovi u središnjem dijelu Tvrđe.U prvoj fazi radovi uključuju obnovu dotrajale kanalizacijske i vodovodne mreže, obnovu telekomunikacijskih, električnih i plinskih instalacija te postavljanje energetski učinkovite javne rasvjete. U drugoj fazi slijedi rekonstrukcija ulica, pješačkih površina i trgova na području cijele Tvrđe.

Istaknuto je kako će radovi trajati približno tri godine, a dinamika će biti takva da niti u jednom trenutku cijela Tvrđa neće biti raskopana kako bi se omogućilo da zbog radova ne trpe škole, ugostitelji i stanari. Održavat će se i dalje brojne manifestacije poput Sajma antikviteta ili Večeri vina i umjetnosti, ali možebitno na zamjenskim lokacijama.

Teška mehanizacija još se nije spustila do Dravskog mosta, no prema riječima Vladimira Iličića to je samo pitanje dana. Kao i kod svih drugih projekata izgradnje, najprije se moraju obaviti pripremni radovi i geodetske izmjere, a kroz desetak dana počet će stizati cijevi pa će se pokrenuti i mehanizacija.

Paralelno s projektom obnove Tvrđe, započet će i projekt izgradnje Centra za posjetitelje u blizini objekta GPP-a težak 18 milijuna kuna. Javna nabava je u tijeku pa se očekuje da će radovi započeti na jesen.
Podsjetimo, obzirom da se će izvoditi radovi koji mogu biti opasni, mole se građani za poseban oprez te da ne ulaze u zonu izvođenja radova koja će biti primjereno označena i ograđena.

Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
07-14-2020 10:31:45 pm :: !Klick
Zanimljivo, do izbora je bila posvuduša a odjedno nema nigdje Žane. Ovih dana sam skužio da je ne može smislti golema večina građana ovog grada bez obzira na političke preference. Jedina njena politička ostavština je instant pokret srednjeg prsta. Promjenom vlasti u gradu državne institucije imat će podosta mušterija.
BANKOVNI KREDITI...
Stan na dan ili Renta ...
Studentica iz Zagreba ...
Cavalier king Charles ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:180

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Zlatna greda