Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Grad Osijek i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisali su jučer ugovor o sufinanciranju projekta sanacije zatvorenog odlagališta komunalnog otpada Sarvaš vrijedan 7 i pol milijuna kuna.

Sanacija će ukupno koštati preko 73 milijuna kuna, od čega je 85% ili 60 milijuna kuna bespovratno sufinancirano iz sredstava Europske unije. Današnjim ugovorom 10% ili 7,5 milijuna sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost a ostatak, odnosno 5%, Grad Osijek.

Pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljana Belajdžić istaknula je kako je potpisivanjem ovog ugovora zaključena financijska konstrukcija i počinje realizacija projekta. Riječ je o trećem i posljednjem zatvorenom odlagalištu otpada u Osijeku površine preko 13 hektara, a rok za završetak radova je 26 mjeseci.Belajdžić je dodala i kako je po sličnom modelu već sanirano odlagalište Filipovica, a u tijeku je sanacija odlagališta Nemetin koje bi trebalo završiti do kraja ove godine: „Sanacija Filipovice je koštala 5,6 milijuna kuna, od čega je s 85% sufinancirala EU, a preostalih 15% Fond. Sanacija Nemetina je projekt vrijedan 37 milijuna kuna, također 85% bespovratno iz EU fondova, 10% Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a Fond je velika potpora i u izradi kompletne dokumentacije", zaključila je Bilajdžić.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić napomenuo je kako Osijek prednjači u Hrvatskoj po ulaganjima u gospodarenje otpadom. Do sada je uloženo ukupno 130 milijuna kuna, većinom novci Europske unije i Fonda za zaštitu okoliša, dok je samo 10% od toga izdvojio Grad Osijek. „Danas smo stavili točku na i, zatvaramo tri odlagališta, a radimo i na četvrtom - Lončarici, a uz ovih 130 milijuna ulažemo još 10 u reciklažna dvorišta Gornji grad, Retfala i Donji grad“, rekao je Vrkić i dodao kako je, nakon primjedbi na lokaciju reciklažnog dvorišta u Donjem gradu, u tijeku izrada projekta i građevinska dozvola na novoj lokaciji na gradskoj površini u Šumici uz rijeku Dravu.Tekst; Osijek031.com/Radio Osijek
Foto: Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu

Tražim ženu ( 35-45 go...
INSTRUKCIJE IZ KEMIJE,...
INDIVIDUALNE KLASIČNE ...
Patuljasti Šnauceri cr...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:144

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Hotel Osijek