Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Zavod za stanovanje jedan je od najvećih upravitelja u RH i daleko najveći u Slavoniji. Ljudi su ih prepoznali kao odgovornu tvrtku, tako da se svake godine povećava broj kvadrata kojima upravljaju, izjavio je u razgovoru za Radio Osijek direktor Zavoda Bojan Bodražić.

Tijekom korona krize broj zgrada u njihovom portfelju povećao se za pet do šest, a očekuje ih se još do kraja godine. I tijekom krize Zavod je bio dobro povezan s korisnicima, suvlasnicima zgrada kojima Zavod upravlja, koji su odgovorno i strpljivo odradili velik posao. Radilo se u dvije smjene, čak i od kuće, a za razliku od većine drugih djelatnosti građevina nije u potpunosti stala, pa se radilo i na pročeljima i na krovovima zgrada.

Što se tiče natječaja za energetsku obnovu putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, on je u više navrata odgađan i još se ne zna kada će biti raspisan sljedeći natječaj. Kada je o prošlom ciklusu riječ, Bodražić ističe da su imali rekorde u vrijednosti radova, a tu posebice ističe obnovu krovova.

Naime, tijekom 2019. na zgradama koje su na upravljanju Zavoda kompletno je sanirano 15 ravnih i šest kosih krovova sredstvima iz zajedničke pričuve i preko kreditnih linija čija je ukupna vrijednost oko dva milijuna kuna. Trenutačno se rade ili su naručeni radovi za 12 dotrajalih krovova, dok je u fazi ugovaranja još 12 predmeta sanacije krovova koji su u različitim fazama pripreme. U Zavodu očekuju da će ulaganja u sanaciju krovova u 2020. biti još veća nego prošle godine.

U narednom razdoblju poseban naglasak stavit će se na informatizaciju. Bodražić posebno ističe informatizaciju tvrtke koja omogućuje korisnicima uvid u sve što Zavod radi. Redizajnirana je web stranica, pokrenut je Facebook i YouTube kanal, rade se video vijesti i mjesečni prilozi kako bi korisnici mogli vidjeti kako teku aktualni radovi. Novo je to štoo je otvorena mogućnost ocjenjivanja izvođača te uvid u stanje pričuve putem weba na kojem postoji dnevni unos podataka - može se pratiti stanje pričuve, specifikacija troškova, zaduženja, uplate kao i financijska rekapitulacija zgrada.

Ono što također slijedi su obilasci zgrada čim to uvjeti dopuste jer se radi godišnji Plan i program upravljanja svim višestambenim zgradama kojima upravlja Zavod, a sljedeće veliko naselje u koje će se ići je Jug II.Tekst: Radio Osijek/Osijek031.com
Foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu

Iznajmljujemo vise kom...
U ponudi štenci ENGLES...
INSTRUKCIJE IZ KEMIJE,...
Na prodaju dva steneta...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:147

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kohorta

Propustili ste? Pogledajte!