Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U okviru popuštanja mjera zaštite tijekom pandemije koronavirusa Park prirode Kopački rit bit će ponovo otvoren za posjetitelje u ponedjeljak, 11. svibnja 2020. kada počinju s radom i svi nacionalni parkovi i parkovi prirode Hrvatske. Posjet parku odvijat će se uz pridržavanje svih mjera fizičke udaljenosti i higijenskih standarda (korištenje maski i rukavica).

S obzirom da je do toga datuma još uvijek na snazi Odluka o zatvaranju nacionalnih parkova i parkova prirode za posjećivanje od 20. ožujka 2020., molimo sve za strpljenje i poštivanje zabrane boravka na cijelom području Parka sve do 11.05.

Također, iako je Županijski stožer civilne zaštite donio odluku o dozvoli pojedinačnog ribolova za područje županije, ova odluka se ne odnosi na Park prirode Kopački rit u kojem i dalje nije dozvoljen rekreativni ribolov. Od 11.05. ribolovci će ponovo moći na vodu uz kupnju dnevnih i godišnjih dozvola na našem Prijemnom centru u Kopačevu.

Lijepo je vrijeme i mnogi izlaz iz dugotrajnog boravka u kućama traže upravo na području parka, što predstavlja izazov našim čuvarima prirode da održe red i osiguraju poštivanje Odluke o zabrani posjećivanja parkova do 11.5.2020. Posjetitelji se posebno upozoravaju da pristup na gradilišta na pristaništu jezera Sakadaš i u kompleksu dvoraca Tikveš ni u kom slučaju nije dozvoljen zbog njihove vlastite sigurnosti.

Pred nama je također praznik 1.svibnja, koji su u boljim vremenima brojni posjetitelji provodili na izletu u Kopačkom ritu, ali ove godine to, nažalost, neće biti moguće.

Od 11.05. posjetitelji će ponovo moći uživati u sadržajima parka na način prilagođen većoj sigurnosti posjetitelja: Šetnica bijelog lopoča će biti otvorena, kreću izleti brodom i čamcima i ponovo će biti dozvoljen rekreativni ribolov za koji će se dozvole prodavati na Prijemnom centru Parka.Tekst: Ružica Marušić
Foto: Inja Pavlić/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu

Stenad ROTVAJLERA, izu...
Potrebna Vam je dodatn...
Moja prijateljica Ljub...
Klavirski studio FORTI...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:119

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kohorta

Propustili ste? Pogledajte!