Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U subotu 7. ožujka 2020. godine u OŠ "Dobriša Cesarić" u Osijeku održano je 24. gradsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje, u kojemu je sudjelovalo 6 ekipa u kategoriji podmlatka (osnovne škole) i 4 ekipe u kategoriji mladih (srednje škole), organiziralo je Gradsko društvo Crvenog križa Osijek.

Uz natjecanje iz znanja o pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i pravima djeteta, učenici su na praktičnim radilištima prve pomoći, kroz unaprijed pripremljene scenarije i realistično prikazane ozljede, pokazali visoku razinu pripremljenosti iz tog područja. Upravo se kroz praktična radilišta nastoji ukazati na važnost znanja prve pomoći u svakodnevnom životu. Važno je imati na umu da je ovo jedno od rijetkih natjecanja u kojima nije važno pobijediti, nego je važno ono znanje koje su natjecatelji stekli kroz pripremu i koje će nositi sa sobom tijekom cijeloga života.

Zavidna razina znanja i vještina kod učenika rezultat je napornog dugotrajnog pripremanja ekipa i zasluga mentora, nastavnika osnovnih i srednjih škola te volontera Crvenog križa koji su pripremali ekipe. Učenici su se za ovo natjecanje pripremali više od tri mjeseca i ovom im prilikom čestitamo na uloženom trudu i njihovom humanom opredjeljenju.

Natjecanje je počelo u 10,00 sati, a otvorio ga je Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka. Nakon dva sata provjere znanja i vještina uslijedilo je proglašenje rezultata.

KATEGORIJA PODMLATKA:
1. MJESTO – Osnovna škola Dobriša Cesarić, Osijek
2. MJESTO - Osnovna škola Antuna Mihanovića, Osijek
3. MJESTO – Osnovna škola Vladimir Nazor, Čepin

KATEGORIJA MLADIH:
1. MJESTO – II. Gimnazija Osijek
2. MJESTO – Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića, Osijek
3. MJESTO – Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek

Prvoplasirane ekipe u obje kategorije predstavljati će svoje škole i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek na međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se za Virovitičko-podravsku i Osječko-baranjsku županiju održati 4. travnja 2020. godine u Našicama.Tekst i foto: Iva Vrebac

Najava: OŠ "Dobriša Cesarić": 24. gradsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa [2020.]


 Stranica prilagođena ispisu

ako stvarno to zelis o...
Ponuda svih renomirani...
NA JEDNOM MJESTU PONUD...
Profesor mađarskog jez...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:107

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Grad na dlanu