Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

HUP Regionalni ured Osijek i HZZ u Osijeku pripremili su prezentaciju o poticanju i sufinanciranju zapošljavanja za poduzetnike putem HZZ-a i EURES-a. Želja je poslodavcima dati što više informacija o EURES uslugama neophodnim za popunu slobodnih radnih mjesta.

"Mjeru sezonac, mogu koristiti svi poslodavci, a ne samo u ugostiteljstvu i turizmu, poljoprivredi, tekstilu, metalskoj industriji i najviše je upita naših članova vezano za tu mjeru naravno i za potpore za očuvanje radnih mjesta osobito za one u tekstilu koji su u poteškoćama. Ove mjere daju učinke i cilj je da što više poslodavci povuku sredstava upravo za zapošljavanje ljudi", rekao je pravni savjetnik osječkog ureda HUP-a Ivan Sarić.

Voditeljica Odjela za tržište rada osječkog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ankica Vučković naglasila je da žele poslodavcima iz osječko-baranjske županije predstaviti mjere aktivne politike zapošljavanja i druge usluge kao što su profesionalne selekcije i EURES usluge.

"Cilj nam je da poslodavcima prikažemo što više korisnih informacija da ih potaknemo i da ih ovim putem pozovemo da u što većem mjeri koriste usluge Zavoda a posebice da koriste mjere aktivne politike zapošljavanja. Kroz mjere aktivne politike zapošljavanja u Osječko - baranjskoj županiji od listopada 2016. do prosinca 2019. godine bilo je uključeno 13.250 osoba na što je utrošeno 390 milijuna kuna, 10,2 % od ukupnih sredstava koja su utrošena u Republici Hrvatskoj tako da su mjere polučile dobar rezultat a najviše se osoba uključivalo u mjere javni rad, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, potpore za zapošljavanje, samozapošljavanje i obrazovanje. U 2019. godini 3.600 osoba bilo je uključeno u mjere aktivne politike zapošljavanja u Osječko baranjskoj u županiji, a prednjačila je mjera samozapošljavanje gdje je bilo uključeno 850 osoba, u potpori za zapošljavanje 760, obrazovanju 600 i u mjeri stručno osposobljavanje i zasnivanje radnog odnosa 400 osoba.

Od 1. siječnja 2020. godine mjere su redizajniranje. Postoji sedam mjera i dvije podmjere. Mjera za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa više nije u provedbi ali zato postoji mjera pripravništvo za stjecanje prvog radnog iskustva koja omogućuje osobama bez radnog iskustva u zvanju za koje se obrazovali da to isto steknu kroz godinu dana
", rekla je Ankica Vučković.Tekst: Stjepan Filipović
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu

FRANCUAKI BULDOG - Na ...
Na prodaju Engleski bu...
Zlatibor apartman Krf ...
Zemljište za vikendicu...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:126

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kino Urania