Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U sklopu Erasmus+ projekta „The Future Begins Today“ učiteljice i učenici OŠ Popovac sudjelovali su u trećoj zajedničkoj mobilnosti u španjolskom gradiću Manresi. Osim nas, sudjelovali su i učitelji i učenici iz Italije i Poljske. Putovali smo zrakoplovom iz Budimpešte, preko Frankfurta, do Barcelone, gdje su nas dočekali naši domaćini iz Manrese. Zajedno s partnerima iz Italije i Poljske, autobusom smo doputovali do Manrese, gdje su se naši učenici smjestili u zamjenske obitelji.

Prvi dan u Manresi započeo je dolaskom u školu domaćina gdje su nam pripremili priredbu dobrodošlice. Nakon priredbe, svi partneri su prikazali prezentacije o radionicama o međuljudskim odnosima, koje smo održali u našim školama. U tome su sudjelovali naši učenici: Leonora Vereš, Vanessa Babić, Tea Antunović i Ivano Rohtek. Prije obilaska škole učili smo tradicionalne plesove svih partnera. U poslijepodnevnim satima bili smo u obilasku Manrese te se upoznali s povijesnim znamenitostima ovog prekrasnog grada. Najviše nas se dojmila Basilica de Santa Maria de la Aurora, koja datira iz vremena gotike s primjesama rimske kulture.

Drugi dan našim Erasmusovcima također je započeo vrlo aktivno. Nakon doručka uslijedila je kratka poduka iz engleskog jezika. Posjetili smo AMPANS, školu za djecu s posebnim potrebama. Dočekao nas je zbor s himnom škole, a s radom škole smo se upoznali kroz prezentaciju. Obišli smo cijeli kompleks te sudjelovali u radionicama u kojima su imali priliku iskusiti kako se igraju djeca s tjelesnim oštećenjima. Učenici su nakon posjeta imali slobodno poslijepodne s domaćinima.

Treći dan našeg boravka u Španjolskoj proveli smo u obilasku Barcelone. Autobusom smo razgledavali najatraktivnije dijelove grada. U šetnji centrom grada, imali smo priliku vidjeti Baziliku Svete obitelji, spomenik Kolumbu i mnoge druge znamenitosti. Nakon obilaska grada, okrijepili smo se u McDonaldsu. Posjet stadionu Camp Nou posebno je oduševio učenike! Detaljni opisi vodiča djelomično su nas uveli u svijet nogometa. Vidjeli smo stadion, sjedili smo na mjestu komentatora I koristili se interaktivnom pločom o povijesti nogometa. Umorni ali obogaćeni novim iskustvima, učenici su se vratili u obitelji domaćina, u poslijepodnevnim satima.

Jutro četvrtog dana nam je započelo radno. Na satu engleskog jezika razgovarali smo o budućim zanimanjima. Kroz prezentacije smo prikazali posjete različitim radnim mjestima te intervjue sa srednjoškolcima koji su već odabrali svoja buduća zanimanja. Prezentacije o posjetima održale su Leonora Vereš i Vanessa Babić, a učiteljica Sanja Vuksanović-Čančar pobliže je objasnila naš školski sustav. Na radionici "Get to know yourself" (Upoznaj bolje sebe) zadatak nam je bio oslikati drvene lutkice prema zanimanju kojim se želimo baviti. Nakon ručka u školskoj kantini, imali smo dovoljno slobodnog vremena za druženje.

U petak, nakon kratke poduke francuskog jezika okupili smo se kako bi naučili nešto o kreiranju Europassa. Bivši učenici su nam primjerom pokazali kako se treba pripremiti za intervju za posao. Nakon nekoliko smjernica i sami smo se okušali u razgovoru za posao. Okrijepili smo se u školskoj kantini. Posljednja aktivnost projekta bilo je snimanje zadnje scene filma “Dreams Come True”. Druženje s prijateljima iz Italije, Poljske i Španjolske zaokružili smo oproštajnom večerom u školi.

Naši su učenici sretno doputovali iz Španjolske. Iako prilično umorni, bogatiji smo za jedno predivno iskustvo, stekli smo nove prijatelje i naučili puno. Veselimo se novom putovanju!

Tekst i foto: Lidija Štimac


 Stranica prilagođena ispisu

Odgajivačnica Vajmarsk...
Na prodaju štenci nema...
Imam 20 godina, 175 vi...
Razriješite misterij s...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:81

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kroz crveno