Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U sklopu projekta "Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora", župan Ivan Anušić, potpisao je ugovore s izvođačima radova za obnovu tri škole i jedne zdravstvene stanice.

Osječko - baranjska županija je 2017. godine pokrenula velike projekte energetske obnove zgrada u svom vlasništvu u kojima se obavljaju djelatnosti odgoja i obrazovanja i zgrada drugih javnih ustanova poput zdravstvenih, domova za starije i nemoćne i opće bolnice.

"Ukupno su potpisana 54 projekta o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti 178.900.000 kuna. Prvih 19 je provedeno početkom 2019. godine ukupne vrijednosti 62 milijuna kuna, nastavili smo dalje s provedbom novih 35 zgrada i danas smo potpisali zadnja četiri ugovora za obnovu: 54 zgrade: 19 u školama koje su završene i 35 novih. Danas smo potpisali ugovore za obnovu osnovne škole Augusta Harambašića u Donjem Miholjcu, Zdravstvene stanice Magadenovac koja pripada Domu zdravlja Donji Miholjac i dvije manje zgrade osnovne škole iz Jelisavca i to u samom Jelisavcu i Breznici našičkoj. Ukupna vrijednost ugovora je nešto više od 11 milijuna kuna a rokovi za završetak su do kraja 2020. godine", rekla je pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Nataša Tramišak.

Radi se na 35 zgrada, 31 gradilište je u tijeku isto tako s rokovima završetka do proljeća odnosno ljeta ove godine.

"Time će se zaokružiti ciklus energetskih obnova, uštedjet ćemo 11 milijuna kilovat sati odnosno negdje oko 6 milijuna kuna ušteda ukupno u potrošnji energije u zgradama na razini jedne godine. Osječko-baranjska županija morala je uložiti značajna sredstva iz vlastitog proračuna, ali izračun je da će se kroz četiri do pet godina sredstva kroz uštede i vratiti. Od jedanaest milijuna kuna, oko pet milijuna su sredstva Europske unije, 2.300.000 kuna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i oko 4 milijuna dala je Osječko - baranjska županija. Županija je ovdje sufinancirala u nešto većem postotku iz razloga što se na nekim zgradama radi sveobuhvatnija obnova osim one koja obuhvaća energetsku, a to se prvenstveno odnosi na Zdravstvenu stanicu Magadenovac. Zgrada je u zaista lošem stanju te je potrebno malo jača obnova osim energetske obnove zgrade", naglasila je Tramišak.Tekst i foto: Stjepan Filipović/Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu

Prodajem preslatke kuc...
Macici cistockrvni SVE...
Kuća kat. s podrumom, ...
King of Ring's predsta...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:100

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Biciklistička staza