Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Prilikom nadzora prometa policijski službenici dijele edukativni letak sa savjetima sudionicima u prometu.

U sklopu preventivnog projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“, komponenti „Blagdani bez alkohola“, na području Policijske uprave osječko-baranjske policijski službenici nastavljaju provoditi pojačani nadzor vozača i drugih sudionika u prometu.

Tijekom kontrole prometa dijelili su edukativni letak s uputama i savjetima vozačima i drugim sudionicima u prometu. Leci ukazuju na potrebu odgovornog i savjesnog ponašanja u svim životnim situacijama, osobito u prometu.

Cilj preventivne aktivnosti je ukazati na problem sudjelovanja u prometu nakon konzumiranja alkoholnih pića i mogućih tragičnih posljedica.

Večeras, kada ispraćamo Staru i dočekujemo Novu godinu, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti Vas ili nekoga drugog za cijeli život.

Savjeti sudionicima u prometu:
- vodite računa o tehničkoj ispravnosti vozila kojim upravljate, posebice stanju i ispravnosti pneumatika obzirom na velike temperaturne razlike dnevnih i noćnih temperatura, odnosno temperaturnim razlikama u različitim regijama kroz koje prolazite,
- zakonska obaveza je voziti danju s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima u razdoblju od 1. studenog do 31. ožujka naredne godine,
- brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti,
- poštujte ograničenja brzine kretanja vozila (propisana Zakonom ili postavljenim prometnim znacima, uključujući pritom i ograničenja na promjenjivoj prometnoj signalizaciji),
- ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje,
- ne koristite mobitel tijekom vožnje,
- koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu,
- pobrinite se za adekvatan smještaj djece u vozilu,
- bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja,
- pješačkim prijelazima približavajte se smanjenom brzinom i povećanim oprezom,
- prilikom vožnje u kolonama držite dovoljan razmak između vozila,
- ako se kao pješak krećete kolnikom na javnoj cesti izvan naselja, hodajte uz lijevi rub kolnika u smjeru kretanja, a noću i danju u slučajevima smanjene vidljivosti koristite svjetliju odjeću. Zakonska obaveza je da ako se krećete kolnikom morate biti označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom,
- biciklisti, budite propisno označeni, zakonska obaveza je da noću i danju u uvjetima smanjene vidljivosti budete označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.

Preventivne aktivnosti nadzora vozača i drugih sudionika u prometu na području Policijske uprave osječko-baranjske nastavit će se do 6. siječnja 2020 godine.

Tekst i foto: PU osječko-baranjska


 Stranica prilagođena ispisu
Pomeranac-Nemački Patu...
Profesionalni majstori...
Na prodaju zenke sredn...
Tražimo tvrtku (zahtje...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:86

Registrirani online (1): NameNo


Objektiv031

Priroda