Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Fantastične vijesti stigle su ovoga ljeta na e-mail adresu OŠ „Retfala“. Naime, školi su odobrena čak tri nova velika dvogodišnja Erasmus+ projekta. Točnije, radi se o jednom KA1 i dva KA2 projekta. Velik je to uspjeh za Osnovnu školu „Retfala“ koja je još prije 2 godine bila početnica u ovom programu Europske unije, a sada je jedna od najaktivnijih škola.

Budući da se dvogodišnji KA1 projekt „Centar izvrsnosti 2019.“ ovog rujna bližio svom kraju, škola, na čelu s Timom za projekte, odlučila je nastaviti svoj rad na Erasmus+ platformi. Uspjeh je i to što je taj upravo završeni projekt Agencija za mobilnost i programe EU ocijenila s 98 od 100 bodova što govori o visokoj kvaliteti rada u školi.KA1 projekt „Re-Ci-Da“ („Retfala-Centar izvrsnosti-Daroviti“) planiran je kao nastavak nedavno završenog KA1 projekta „Centar izvrsnosti 2019.“. Najveća promjena je čak trostruko povećanje broja radionica za darovite učenike jer su sada oblikovane tri „Darovite skupine“- skupine učenika 4. razreda, 5. i 6. razreda, te 7. i 8. razreda. Uključen je i mnogo veći broj učenika, a radionice će jedanput mjesečno voditi članovi „Tima za projekte“ i „Tima za Darovite“. Unutar ovog projekta 12 zaposlenika škole pohađat će međunarodne strukturirane tečajeve o radu s darovitim učenicima i naprednim metodama rada koji će se održavati od Grčke i Irske, do Španjolske i Njemačke. Koordinatorica projekta je učiteljica matematike i informatike Monika Mihaljević.

Portugalski koordinatori vode projekt „Eco Herit@ge Matters“ u koji su još uključene škole iz Italije, Grčke i Rumunjske. Cilj je projekta istraživanje, promicanje i prezentacija ekološkog nasljeđa kao važnog dijela nasljeđa Europe te aktivno djelovanje na njegovom korištenju u obrazovne, rekreacijske, poduzetničke i posebno turističke svrhe. Koordinator je ovog projekta koji uključuje mobilnost 20 učenika i 8 učitelja učitelj geografije Mirko Andrić uz pomoć učiteljice Maje Holoker.Rumunjski koordinatori vode projekt „The Power of Understanding“ u koji su još uključene škole iz Portugala, Španjolske, Litve i Cipra. Cilj je projekta razvoj učeničkih čitalačkih sposobnosti i sposobnosti razumijevanja pročitanog koje su u ovim državama, pa tako i kod nas, prilično slabe s tendencijom dodatnog pogoršanja. Naime, PISA testovi pokazuju problem razumijevanja pročitanog koji posljedično utječu na rezultate u svim ostalim poljima rada i obrazovanja. Koordinatorica projekta koji uključuje mobilnost 16 učenika i 12 učitelja je knjižničarka Ivana Hengl uz pomoć učiteljice Sande Dominković.

Velik je ovo izazov za čitavu školu, a ponajprije za njezino vodstvo i Tim za projekte. No, ovo je i izvanredna prilika za poboljšanje rada škole na brojnim poljima te otvaranje novih vidika učenicima, učiteljima i lokalnoj zajednici. Čvrsto vjerujemo da Osnovna škola „Retfala“, koja je ovim brojem aktivnih projekata ušla u sam vrh škola u Republici Hrvatskoj, ima sposobnosti i kapacitete, ne samo za provedbu projekata nego i njihovu nadogradnju u budućnosti.Tekst i foto: OŠ Retfala


 Stranica prilagođena ispisu


45 kn/šk.sat - POPRAVC...
Usamljena i Dobra , mi...
Na prodaju krem muzjak...
Mops stenci, ostenjeni...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:41

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Na Dravi