Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Izletom u Eko centar Zlatna greda u rujnu završio je projekt „Mir je moj đir“ na kojemu su Dječjim trenerima medijske pismenosti, uz edukativne i zabavne aktivnosti, dodijeljena priznanja za sudjelovanje u projektu.

Projekt "Mir je moj đir", finaciran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Osijeka, trajao je od prosinca 2018. do rujna 2019. godine. U projektnim aktivnostima sudjelovalo 5 osnovnih škola grada Osijeka (OŠ Vladimira Becića, OŠ Franka Krste Frankopana, OŠ Ljudevita Gaja, OŠ „Retfala“ Osijek, OŠ Antuna Mihanovića, OŠ „Tin Ujević“ Osijek), više od 200 učenika od 5. do 8. razreda te 13 nastavnika osnovnih i srednjih škola.

Projektne aktivnosti i rezultati:
Trening za Dječje trenere medijske pismenosti obuhvatio je teme: kritičko promišljanje medija, medijska regulativa, medijska pismenosti, medijska politika, online komunikacija, elektroničko nasilje, prikriveno oglašavanje, proizvodnja medijskih sadržaja. Kroz Trening je 14 učenika razvilo dodatne vještine korištenja medija i analiziranja medijskog sadržaja te vještine vođenja radionica i javnog nastupa.Radionice medijske pismenosti za učenike održane su u pet osnovnih škola pod vodstvom Dječjih trenera medijske pismenosti, a u njima je sudjelovalo više od 170 učenika čime su se ujedno obilježili i Dani medijske pismenosti. Radionicu medijske pismenosti, uz asistenciju Dječjih trenera medijske pismenosti, održali smo u Dokkici za 20-ak učenika iz Suhopolja (Virovitičko-podravska županija) u suradnji s Udrugom „Kreda“ iz Suhopolja. 172 učenika i učenica u osnovnim školama koji su sudjelovali na radionicama svojih vršnjaka ispunili su evaluacijske upitnike. Prema kratkim evaluacijskim listićima, njihovo zadovoljstvo održanom radionicom nosi prosječnu ocjenu 4,6. Još im se više svidjelo vođenje njihovih kolegica i kolega, vršnjaka, te su to ocijenili ocjenom 4,8, čime se potvrđuje činjenica da djeca vole učiti od svojih vršnjaka i na interaktivan način. Njih 92% posto (158 od 172) izrazilo je kako su na radionici naučili i usvojili nešto što dosada nisu znali o medijima i medijskoj pismenosti.Edukacija medijske pismenosti za nastavnike održana je u suradnji s GONG-om, a u njoj je sudjelovalo 13 nastavnika osnovih i srednjih škola iz Osječko-baranjske i Vukovarsko srijemske županije.U Kampu medijske pismenosti, organiziranom za vrijeme ljetnih praznika, sudjelovalo je 20-ak djece u dobi od 9 do 14 godina koji su, u sklopu radionica imali priliku upoznati i poznatog osječkog youtubera Malajskog talapira.Online kampanjom o elektroničkom nasilju i medijskim nastupima, Dječji treneri medijske pismenosti ukazali su na problem elektroničkog nasilja i odgovornog korištenja medija odnosno važnost medijske pismenosti.

Video spot #budimedijskipismen i promotivni video Dječji treneri medijske pismenosti nastali u sklopu projekta predstavljeni su na društvenim mrežama i Youtube-u.Tekst i foto: Udruga Dokkica


 Stranica prilagođena ispisu

UKLJUČI SE I UŽIVAJ SA...
Prodajem malo korišten...
INDIVIDUALNE INSTRUKCI...
Višegodišnje iskustvo ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:86

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Oblaci