Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kao što smo već bili pisali početkom rujna u projet je pušten dio Gundulićeve ulice od raskrižja s Rokovom do raskrižja s Ličkom ulicom.

Predmet zahvata kojega obavlja tvrtka GRAVIA vrijednosti 10 milijuna kuna je izrada nove i rekonstrukcija postojeće kanalizacijske mreže te rekonstrukcija postojeće i gradnja nove trase vodovoda budući da je vodovod do sada prolazio samo južnom stranom ulice.

Prema riječima Ivana Jukića, direktora tvrtke Vodovod koja je investitor projekta, instalacije za vodoopskrbu i odvodnju u Gundulićevoj bile su u jako lošem stanju, pa je bilo neophodno napraviti kompletnu rekonstrukciju infrastrukture. Ovo je prvi put od izgradnje ulice da se temeljito obnavlja komunalno podzemlje.

Radovi su bili podijeljeni u dvije faze. Prva se odnosi na prostor od raskrižja s Rokovom do raskrižja s Ličkom ulicom, uključujući oba raskrižja, i po projektu je trebala trajati tri mjeseca, no djelatnici Gravie su radove dovršili dva tjedna prije planiranog roka.

S obzirom na to da se radi punom parom, kontaktirali smo direktora tvrtke Vodovod Ivana Jukića:
U Gundulićevoj ulici, na dionici od Ličke do Kanižlićeve, izvedena je izgradnja novog vodoopskrbnog cjevovoda na sjevernoj strani ulice, u koridoru nogostupa, te rekonstrukcija postojećeg vodoopskrbnog cjevovoda na južnoj strani ulice u koridoru biciklističke staze. Također su rekonstruirani i svi vodovodni priključci.

U obuhvatu kolnika izvršena je rekonstrukcija kanalizacijskog cjevovoda uključujući i pripadajuće priključke. Na dijelu Gundulićeve, od Ličke do Kanižlićeve, preostalo je sanirati raskopane prometne površine - kolnik, biciklističku stazu i nogostup te urediti okoliš.

Na dionici od križanja Gundulićeve i Kanižlićeve pa do ulaza u Hebrangovu ulicu, trenutno se izvode radovi na sustavu odvodnje – preostalo je rekonstruirati cca 100 m kanalizacijskog cjevovoda. Na navedenoj dionici, radovi na vodoopskrbnoj mreži su pri kraju.

Završetak svih radova na sustavu odvodnje i vodoopskrbnoj mreži, uključujući i sanaciju javnih površina, očekuje se, kako je već i bilo najavljeno, do kraja godine ako vremenski uvjeti budu povoljni.

Treba spomenuti i da, osim tvrtke VODOVOD-OSIJEK d.o.o., radove na svojoj infrastrukturi (elektroenergetskoj mreži) izvodi i HEP-ODS d.o.o. u istom obuhvatu, a prema zasebnom projektu i građevinskoj dozvoli.


Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić, Cacan/Osijek031.com


Pročitajte i..
Sutra (ponedjeljak) u promet se pušta dio Gundulićeve ulice od raskrižja s Rokovom do raskrižja s Ličkom ulicom
Zbog radova nova privremena regulacija prometa u Gundulićevoj ulici
Zahuktali se radovi na obnovi i rekonstrukciji Gundulićeve ulice


 Stranica prilagođena ispisu

INDIVIDUALNE INSTRUKCI...
Za zaigrane i maštovit...
imate li iskustva sa c...
Prodaja frizijskih kon...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:150

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Srce vuče gore

Propustili ste? Pogledajte!