Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kao što smo već pisali, 15. srpnja ove godine krenuli su radovi na rekonstrukciji kanalizacijske instalacije na Šetalištu Petra Preradovića u Osijeku.

S obzirom da su se radovi bili odužili, provjerili smo o čemu je riječ i za kada je planiran završetak radova:
"Vodovod-Osijek d.o.o., putem odabranog izvoditelja radova, izvodi radove na rekonstrukciji kanalizacijske instalacije sa svim priključcima. Kako kanalizacija prolazi sredinom kolnika njihova obveza bila je i sanacija kolnika u cijeloj njegovoj dužini. Budući da je nogostup bio u lošem stanju, a tijekom navedenih radova još i dodatno oštećen, nije se mogla izvesti niti uredna sanacija kolnika.

Odsjek za promet naručio je izradu Izvedbenog projekta obnove i kolnika i nogostupa kako bi se radovi mogli izvesti sukladno pravilima struke. Radove na obnovi nogostupa izvodi isti izvođač radova, temeljem Ugovora s Unikomom, koji izvodi radove i za Vodovod. (Na relativnom malom prostoru prilično je otežano osigurati nesmetane radove više izvođača). Dužina nogostupa je 175 metara, a izvodi se betonskim popločnjacima.

Postojala je i mogućnost da se kolnik završi, a da nakon toga Unikom izvodi radove na obnovi nogostupa. Ovakav način izvođenja radova znatno bi produžio rokove završetka - novi kolnik bi se morao zasijecati, slagati rubnjake, izvoditi tampon za nogostup te „krpati“ novougrađeni asfalt na kolniku. Mišljenja smo da je ovaj odabrani način izvođenja svih radova daleko opravdaniji i kvalitetniji, a rokovi se nisu bitno produžili.
"

Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Osijek031.com


Pročitajte i..
Zbog radova od ponedjeljka obustavljen promet u Ulici V. Hengla od križanja sa Šetalištem P. Preradovića i Šetalištem kardinala F. Šepera


 Stranica prilagođena ispisu


Na prodaju ženke rotva...
Dolazim u Vaš dom,zamj...
Na prodaju stenci PRES...
Registrovana odgajivac...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:84

Registrirani online (1): efreeti1


Objektiv031

Druženje na klupi