Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Povodom Svjetskog dana stanovanja, koji se svake godine obilježava prvog ponedjeljka u listopadu, zamjenik osječkog gradonačelnika Boris Piližota primio je predstavnike Udruženja stanara grada Osijeka i Zavoda za stanovanje.

Udruženje stanara grada Osijeka najstarije je udruženje koje djeluje još od 1993. godine i jedno je od samo dva u Hrvatskoj (uz Rijeku).

Zamjenik gradonačelnika pohvalio je rad Udruženja koje pruža pomoć stanarima zajedničkog stanovanja ne samo iz Osijeka, već i iz drugih hrvatskih gradova. O zanimanju građana govori podatak da je u nešto više od godinu dana koliko postoje mrežne stranice Udruženja, zabilježeno preko 300.000 pregleda. Građani trebaju savjet ili pomoć u rješavanju problema, a upravo je taj prazan prostor između institucija i građana mjesto gdje djeluje Udruženje stanara.

Predsjednica Udruženja Vlasta Auguštin istaknula je kako je osnovna smjernica djelovanja Udruženja učiniti život svih stanara što kvalitetnijim te pomoći i dati konkretne odgovore na pitanja naših sugrađana bez obzira je li riječ o kolektivnom stanovanju odnosno zgradama ili kućama. Prema njezinim riječima, cilj djelovanja Udruženja je učiniti pozitivan iskorak u rješavanju problematike koja je sve zahtjevnija. Neki od najvećih problema suvlasnika osječkih stambenih zgrada trenutačno su vezani uz pričuvu, etažiranje, izbor predstavnika suvlasnika, ali i iskorištavanje EU sredstava za energetsku obnovu.

Ipak, Auguštin je naglasila kako su napravljeni i veliki pomaci u rješavanju stambene problematike na razini države. Tako je donesen Zakon o najmu stanova kako bi se riješio problem zaštićenih najmoprimaca koji je bio gorući posljednjih dvadesetak godina. Radi se i na novom Zakonu o upravljanju i održavanju zgrada, kao i na novom definiranju stambene politike Hrvatske. „Udruženje stanara grada Osijeka pokreće inicijative, sudjeluje u raspravama, a sve kako bi bio most između korisnika stanova i vlasti, kako na razini Grada tako i države“, zaključila je Auguštin.

Dobru suradnju Udruženje ima i sa Zavodom za stanovanje pod čijim upravljanjem se nalazi oko 80% višestambenih zgrada u Osijeku. Direktor Zavoda Bojan Bodražić istaknuo je kako Udruženje svojim djelovanjem daje značajan doprinos u međusobnoj suradnji svih dionika.

Bodražić je iskoristio priliku i dodao kako Zavod, po uzoru na Grad Split, trenutačno pokušava u suradnji s Gradom naći rješenje o sufinanciranju ugradnje dizala u zgrade s 4 do 6 katova, a kojih je u Osijeku gotovo 1.000. Bodražić je istaknuo i činjenicu kako je u obnove krovova i pročelja, od kada je krenula kreditna linija, uloženo više od 100 milijuna kuna kreditnih sredstava.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisu

Muzijak plavog pit bul...
Ekonomik montažni kont...
Na prodaju kucici kovr...
Profesionalni majstori...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:144

Registrirani online (1): mata


Objektiv031

Oblaci