Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Jučer je načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac u ime Općine potpisao s izvođačem radova VUKA d.d. Ugovor o izvođenju radova na dvije biciklističke staze.

Riječ je o izgradnji biciklističke staze u Ulici Kralja Tomislava čija je ukupna vrijednost gotovo 3,5 milijuna kuna, te izgradnji biciklističke staze u Ulici Kralja Zvonimira čija je ukupna vrijednost nešto više od tri milijuna kuna.

Radovi na ovim dionicama dogovoreni su prije tjedan dana u Orahovici na 9. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem na kojoj je upriličeno potpisivanje i uručenje 13 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava općinama i gradovima s područja Osječko-baranjske županije koji se financiraju u okviru ITU mehanizma kroz program urbane aglomeracije Osijek.

Jedan od njih je i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju biciklističkih staza u Čepinu ukupne dužine 4 kilometra. Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 9 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva Europske unije približno 6,3 milijuna kuna.

Dio staze u Ulici kralja Zvonimira već je dovršen prije dvije godine, kao i dionica kroz Livanu u vrijednosti od milijun i pol kuna, što znači da je ukupno utrošeno gotovo 8 mil. kuna za te tri biciklističke staze. Udio Općine Čepin iznosi 15%, a prijavljen je na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja za sufinanciranje tako da će krajnji trošak za proračun Općine biti znatno manji.

Projektom su obuhvaćene pješačko-biciklističke staze u dvjema najprometnijim ulicama u Čepinu, a njihovom izgradnjom će se povećati sigurnost pješaka i biciklista, a posebice djece.

Rok za dovršetak radova na biciklističkim stazama je šest mjeseci.

Iz Općine Čepin najavljuju kako ovo nije kraj izgradnje mreže biciklističkih staza jer se već planiraju sljedeći koraci: gradnja pješačko-biciklističke staze do utvrde Kolođvar, u Ulici bana Jelačića, u Ulici Grada Vukovara te kroz industrijsku zonu i nazad na Kalničku kod nove škole.

Iz Općine također mole stanovnike neparne strane Ulice Kralja Tomislava i neparne strane Ulice Kralja Zvonimira koji se još nisu priključili na kanalizaciju, da to učine u što kraćem roku kako bi izbjegli nepotrebne troškove tuneliranja ispod biciklističke staze prilikom priključivanja na kanalizaciju.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu

Pomeranski SPIC stenci...
Prekrasni apartmani u ...
❗❗Povolj...
Vidoviti Emanuel, tali...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:149

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Hrvatska zastava