Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš posjetila je članove Športske udruge slijepih „Svjetlost“ te im je čestitala na ostvarenim zapaženim sportskim rezultatima u protekloj sezoni. Tom prigodom uručila im je i simboličnu nagradu od pet tisuća kuna.

Udruga „Svjetlost“ se, uz edukaciju i skrb o zdravlju svojih članova te ostvarivanje prava i ravnopravnosti slijepih i slabovidnih osoba, brine i o njihovoj sportskoj rekreaciji. U protekloj sezoni, članovi udruge ostvarili su značajne rezultate u sportovima kojima se bave – kuglanju, šahu i pikadu.

Predsjednik udruge Stojan Bjelajac istaknuo je kako je Osijek jedan od rijetkih gradova koji osobama s invaliditetom pomaže pri odlasku na natjecanja tako što im financira prijevoz, a članovi udruge na najbolji način to su opravdali donošenjem zlatnih odličja te promidžbom Osijeka.

Među ostvarnim uspjesima, posebno se ističu dvije srebrne medalje s državnog prvenstva u kuglanju – Darka Sarape u kategoriji B2 te Duška Božića u kategoriji B3. Darko Sarapa je u kuglačkoj reprezentaciji branio i nacionalne boje na Europskom prvenstvu u Zagrebu gdje su u momčadskom sastavu osvojili drugo mjesto, a u mix konkurenciji zlatno odličje.

Uspjeha je bilo i na polju šaha jer se šahist Hinko Cajzler, iako u sedmoj deceniji života, sa šahovskog prvenstva u Premanturi vratio s naslovom državnog viceprvaka za slijepe. „Drago mi je što osobe s invaliditetom imaju priliku pokazati što mogu i zahvalni smo na podršci Gradu Osijeku“, izjavio je Bjelajac.

Zahvalnost za sve što čine i čestitku na iznimnom uspjehu, Športskoj udruzi slijepih i članovima Saveza za sport i sportsku rekreaciju osoba s invaliditetom grada Osijeka uputila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. Prema njenim riječima, podizanje kvalitete života osoba s invaliditetom te nadilaženje ograničenja s kojima se svakodnevno susreću dokaz je vrijednosti koje čovjek može ostvariti unatoč poteškoćama. Medalje koje su članovi Športske udruge slijepih Svjetlost Osijek osvojili protekle sezone zaista su medalje zlatnoga sjaja, a Grad Osijek i ubuduće će im u tome biti potpora.

Na ovaj način šaljemo poruku i pokazujemo našim sugrađanima koliko je važno prerasti predrasude prema slijepim i slabovidnim osobama, pružiti ruku pomoći pri prolasku kroz poteškoće s kojima se svakodnevno susrećete te podržati rad udruga i saveza koji doprinose kvalitetnijem i sadržajnijem životu svojih članova, ali senzibilitetu cijele zajednice prema osobama s invaliditetom„ rekla je Gamoš.Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisu

ZAGREB - Dvosoban stan...
Trajno ustupam malo gr...
45 kn/šk. sat - POPRAV...
Potrebni su mi ozbiljn...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:160

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Crveni most