Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić potpisao je danas ugovore s prvih 14 korisnika subvencija na kamate za stambene kredite u sklopu projekta "Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva".

Riječ je o projektu koji je Županija prije šest mjeseci pokrenula kao jednu od vlastitih mjera ublažavanja negativnih demografskih trendova, te njihovog utjecaja na broj i udjel radno aktivnog stanovništva, nedostatak potrebne radne snage te gospodarski rast i razvoj. Županija korisnicima subvencionira kamatnu stopu od jednog postotnog boda na odobreni kredit poslovne banke na sljedećih 10 godina otplate kredita.

Danas potpisani ugovori odnose se na kredite u vrijednosti 5,8 milijuna kuna, a obzirom da ukupni kreditni potencijal iznosi 50 milijuna kuna, a najviši iznos kredita koji Županija subvencionira je 500.000 kuna, za što su osigurana sredstva iz županijskog proračuna, to znači da još ima dovoljno prostora i za druge korisnike.

Banke koje su uključene u projekt do sada su zaprimile 17 zahtjeva za subvenciju kamate na stambene kredite, a stručno povjerenstvo za provedbu projekta odobrilo je 14, i to za osam stanova i tri kuće u Osijeku, te po jednu kuću u Belom Manastiru, Tenji i Bilju. Potpisani krediti su ukupne vrijednosti 5,8 milijuna kuna, a kreću se u rasponu od 270.000 do 500.000 kuna, subvencije za svakog korisnika iznose dva postotna poena (1 posto Županija plus 1 posto Grad Osijek, odnosno Beli Manastir i Općina Bilje). U pripremi za odobravanje subvencije su i tri preostala zahtjeva, a pristižu i novi.

Obveze korisnika, između ostalih, su prijava prebivališta na području gdje se kupuje nekretnina, te da nekretninu ne smiju prodati sljedećih pet godina niti odjaviti prebivalište, a ukoliko to učine bit će obvezni vratiti subvenciju koju je dodijelila županija

Naš projekt podržali su za sada gradovi Osijek i Beli Manastir te općine Bilje, Erdut, Koška i Magadenovac. Time su dodatno poboljšali uvjete za korisnike ovog zaista vrlo kvalitetnog projekta koji će donijeti pomak i u demografskom smislu u komu svi pokušavamo napraviti iskorak. Vjerujem da ćemo ići i u osiguranje novih sredstava za nove subvencije te da će nam se pridružiti i ostale općine i gradovi kako bi i na njihovom području osnažili demografske mjere“, rekao je župan Ivan Anušić.

Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu

Vrhunski majstori kara...
PRODAJE SE KUCA U KORO...
Vrsta zaposlenja: Stal...
Odgajivačnica Malih Mi...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:158

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Slavonsko nebo