Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Župan Ivan Anušić i pravni savjetnik osječkog Regionalnog ureda HUP-a Ivan Sarić danas su potpisali novi ugovor kojim Županija osigurava sufinanciranje Programa usavršavanja managera - PUMA u narednih godinu dana.

Program usavršavanja managera - PUMA Hrvatske udruge poslodavaca na području Osječko-baranjske županije provodi se već 23 godine i do sada ga je završilo više od 3500 polaznika, mladih menadžera i nadarenih studenata osječkog Sveučilišta. Pokrenut je na zahtjev tvrtki - članica HUP-a, čije su uprave zadovoljne rezultatima edukacija, a zadovoljni su i polaznici. Projekt donosi višestruku korist, pa ga od 2005. godine redovito prati Osječko-baranjska županija te ga je do sada sufinancirala s ukupno pola milijuna kuna.

Novim ugovorom Osječko-baranjska županija je udvostručila iznos godišnjeg sufinanciranja ovog projekta, s 25.000 na 50.000 kuna, a HUP se obvezao da će tijekom godine dana trajanja ugovora pružiti edukaciju za najmanje 100 polaznika. Udvostručili smo iznos potpore jer smatramo da je ovo dobar način usavršavanja studenata i pripreme mladih osoba za tržište rada. U Hrvatskoj još uvijek imamo veliku razliku između zanimanja koja su potrebita i koja se završavaju školama s potrebama tržišta. Zato imamo puno mladih ljudi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje koji čekaju posao, a s druge strane određena zanimanja su deficitarna. Potrebno usklađivanje i stvaranje još kvalitetnijih kadrova dijelom se postiže i kroz ove edukacije HUP-a“, rekao je župan Ivan Anušić te naglasio kako je Osječko-baranjska županija u zadnje dvije godine udvostručila i ukupni iznos potpora za poticanje poduzetništva.

Od 2017. do ove godine za 100 posto smo povećali iznose subvencija za razvoj poduzetništva, obrtništva i svih koji žele raditi i stvarati kvalitetnije okruženje u komu živimo, točnije sa 4,2 na 8,6 milijuna kuna. To već daje rezultate pa smo županija s najvećim brojem novootvorenih obrta, malih i srednjih poduzetničkih aktivnosti. Imamo 500 novih registriranih pravnih osoba koje se bave određenim poslom, a 350 je već aktivnih. Naravno, još nismo zadovoljni s onim što vidimo oko sebe, pa nastavljamo s još većim aktivnostima i pomoći gospodarstvu te se nadamo i još boljim rezultatima“, naglasio je župan.

Ivan Sarić je u ime osječkog HUP-a zahvalio županu na potpori te dodao kako su teme edukacija uvijek aktualne i prilagođene trenutnim zahtjevima i potrebama tržišta, i to ne samo malih i srednjih poduzetnika nego i velikih poslovnih sustava čiji mladi stručnjaci redovito sudjeluju u edukacijama.

Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu

Iznajmljijem polunamje...
Slobodne dvije (2) sob...
Kane korso štenci ošte...
NA JEDNOM MJESTU PONUD...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:230

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Hrvatska zastava