Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U zgradi Doma zdravlja Osijek jučer je otvorena nova specijalistička oftalmološka ordinacija.

U uređenje i opremanje ordinacije veličine 80 četvornih metara Osječko-baranjska županija i Dom zdravlja Osijek uložili su 194.000 kuna. U njoj se sada mogu obaviti sve vrste pregleda odraslih i djece starije od 4 godine, pregled za upis na fakultet te test vida za raspoznavanje boja. U sklopu ordinacije nalazi se i kabinet za kontaktne leće koji skrbi za djecu i odrasle osobe.

Osječki Dom zdravlja do sada nije u svom sastavu imao oftalmološku ambulantu. Kako je dr. Grbac-Budin, koja je u Domu zdravlja imala u zakupu prostor od 1992. godine otišla u mirovinu, ta je ambulanta ostala prazna te je prenamijenjena u oftalmološku ordinaciju. Županija je kao osnivač ustanove odlučila, osim ulaganja u uređenje i opremanje ordinacije, financirati i specijalizaciju doktorice koja će ovdje raditi. U radni odnos preuzete su i dvije medicinske sestre koje su do sada radile s doktoricom u timu.

Dom zdravlja je sklopio ugovor s Kliničkim bolničkim centrom u Osijeku, Županijskom općom bolnicom i Bolnicom hrvatskih veterana u Vukovaru te belomanastirskim Domom zdravlja pa će liječnici specijalisti oftalmologije iz tih ustanova svakodnevno dolaziti raditi u osječki Dom zdravlja do povratka doktorice sa specijalizacije.

Ova specijalistička oftalmološka ordinacija skrbi o oko 30.000 pacijenata, prosječno obavi 4.000 specijalističkih pregleda godišnje te se očekuje da će nova ordinacija rasteretiti Klinički bolnički centar u Osijeku.

Otvorenju je nazočio zamjenik župana Goran Ivanović koji je izrazio zadovoljstvo što je javni novac iskorišten u ovu svrhu. „Želimo da domovi zdravlja opet budu prva stepenica za preglede koje pacijenti trebaju obaviti, što je upravo oftalmološka ordinacija koju zajedno uređujemo radi bolje zdravstvene zaštite naših građana“, rekao je zamjenik župana Ivanović.

Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu
Za zaigrane i maštovit...
Na prodaju stenci labr...
Izvrsna lampa za kućnu...
Prodajem mužjaka Japan...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:175

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kopački rit