Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Povodom objavljivanja šest javnih poziva za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva u 2019. godini, župan Ivan Anušić održao je danas tiskovnu konferenciju.

Za provedbu ovih poziva u proračunu Županije planirano je 2,15 milijuna kuna, od čega je najveći dio (1,5 milijun kuna) namijenjen za potpore za pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja, a rebalansom proračuna osigurano je dodatnih milijun kuna, pa se očekuje drugi javni poziv u rujnu ove godine.

U zadnje dvije godine potpore za poticanje gospodarstva povećali smo gotovo dvostruko. To pokazuje jasan smjer u komu ide Osječko-baranjska županija, a već se osjeti kroz realizaciju projekata na terenu, povećanje broja zaposlenih i obrta te građana koji žele ovdje ostati i graditi svoju budućnost kroz obrtništvo i poduzetništvo. Naravno, to nije konačno jer ćemo i dalje raditi te tražiti modele kako još jače i kvalitetnije poticati poduzetništvo na području naše županije“, izjavio je župan Anušić dodavši kako je u zadnjih godinu dana broj poslovnih subjekata na području županije povećan za 400.

Malo i srednje poduzetništvo glavni je pokretač cjelokupnog gospodarstva i generator novih radnih mjesta, pa je Osječko-baranjska županija aktivno uključena u projekte poticanja poduzetništva. Najznačajniji je projekt poticanja poslovanja koji je namijenjen poduzetnicima za nabavu alata, strojeva, postrojenja i opreme, kupovinu, izgradnju, rekonstrukciju ili opremanje poslovnog prostora, nabavu računalne opreme i računalnih programa te osposobljavanje i marketinške aktivnosti“, izjavila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović.

Svi pozivi otvoreni su do utroška planiranih sredstava, a najkasnije do 31. listopada 2019. godine. Javni pozivi su objavljeni na internetskim stranicama Osječko-baranjske županije. Prijave su vrlo jednostavne, no ukoliko je nekome potrebna pomoć za to ili prikupljanje dokumentacije djelatnici Upravnog odjela za gospodarstvo će im pomoći kako ne bi morali plaćati konzultante.

Inače, za projekte poticanja poduzetništva u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2019. godinu osigurano je ukupno 8,6 milijuna kuna. Osječko-baranjska županija na taj način nastoji aktivno pridonijeti stvaranju pretpostavki i stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva, što provodi kroz 11 programskih aktivnosti 30-ak projekata poticanja poduzetništva.

Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu

UKLJUČI SE I UŽIVAJ SA...
Trajno ustupam grobno ...
Villa Giardino Boutiqu...
INSTRUKCIJE IZ KEMIJE,...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:145

Registrirani online (2): NameNo, Winter


Objektiv031

Crveni most