Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama


U Pečuhu je jučer održana prva ovogodišnja sjednica Skupštine Pannon EGTC-a kojoj je prisustvovao i župan Osječko-baranjski Ivan Anušić, ujedno potpredsjednik ove grupacije.

Pannon EGTC je grupacija koja okuplja jedinice lokalne i regionalne samouprave te druge institucije iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije s ciljem razvijanja zajedničkih projekata, a jedna od članica je i Osječko-baranjska županija.

Na skupštini se raspravljalo o dva tekuća strateška projekta koji su od velikog značaja i za našu županiju. Prvi je projekt električnog autobusa koji će prometovati na relaciji Osijek-Pečuh, a kojeg će Osječko-baranjska županija i Županija Baranya preko Pannon EGTC-a zajednički prijaviti za financiranje kroz EU fondove sljedeći mjesec.

Drugi važan projekt je projekt „Crossmarkets“ (B-solutions) kojim se potiče prekogranična suradnja lokalnih tržnica kroz olakšavanje administrativnih i zakonodavnih barijera, a omogućit će OPG-ovima i poduzetnicima iz naše županije da prodaju svoje proizvode na mađarskim tržnicama.

Na skupštini se razgovaralo i o postojećim te o budućim projektima ove grupacije, a važnost cijelog projekta za našu županiju vidljiva je iz činjenice da Osječko-baranjska županija jedina od osam županija koje sudjeluju u projektu ima fizički ured i stalnog zaposlenika EGTC-a. „To ide u prilog tomu koliki naglasak stavljamo na razvijanje prekograničnih projekata kao i jačanje uloge Županije u međunarodnim organizacijama“, istaknuo je župan Anušić.

Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisuChow Chow štenci, šamp...
Nudimo zajmove od 2.00...
Prijevoz preminulih iz...
Ovo je poput zaklade z...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:142

Registrirani online (1): sjug


Objektiv031

Ruža