Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kako smo već pisali, u siječnju su Grad i tvrtka Osijek Koteks dd potpisali ugovor o gradnji dva nova reciklažna dvorišta na području Osijeka – u Gornjem gradu (preko puta Remixa) i Retfali (preko puta bivšeg MB profila).

Tom je prigodom najavljena i izgradnja četvrtog reciklažnog dvorišta, onog u Donjem gradu, koje se trebalo nalaziti iza Prehrambeno - tehnološke škole na Zelenom polju. Taj je projekt nešto kasnije prijavljen zbog rješavanja zemljišnih odnosa, no potpisivanje ugovora bilo je planirano do kraja svibnja.

Od te lokacije ipak neće biti ništa.

Naime, na dnevni red nadolazeće tematske sjednice Gradskog vijeća, koja će se održati u petak 29. ožujka i koja je posvećena stanju gospodarstva u Osijeku i razvojnim projektima financiranim iz EU fondova, „ušuljao“ se i prijedlog odluke o odustanku od dodjele sredstava za reciklažno dvorište u Donjem gradu.

Dana 11. ožujka Grad je zaprimio prigovor gospodarskog subjekta koji se nalazi u neposrednoj blizini lokacije na kojoj se trebalo nalaziti planirano reciklažno dvorište u Donjem gradu, a koji je tvrdio kako će, ustraje li Grad na izgradnji reciklažnog dvorišta na predviđenoj lokaciji, biti primorani svoje tekuće i planirane investicije u iznosu od nekoliko milijuna eura preseliti na druge proizvodne lokacije izvan Osijeka te ugasiti 350 radnih mjesta u Gradu.

Slijedom navedenog prigovora, Grad je nadležnim tijelima uputio dopis s prijedlogom rješavanja novonastale situacije korištenjem već dodijeljenih bespovratnih sredstava, ali za gradnju reciklažnog dvorišta na drugoj lokaciji u Donjem gradu. Iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike 14. ožujka stigao je dopis kojim se Gradu dodjeljuje 3,8 milijuna kuna za projekt izgradnje ovog reciklažnog dvorišta iz Kohezijskog fonda Europske unije, a preostalih 672.000 kuna financirat će Grad iz vlastitih sredstava.

Grad će stoga u najkraćem mogućem roku pripremiti projektnu dokumentaciju i ishoditi novu građevinsku dozvolu za novu lokaciju u Donjem gradu. Do izgradnje reciklažnog dvorišta, građanima Donjeg grada i okolnih naselja omogućit će se predavanje odvojeno prikupljenog otpada putem mobilnog reciklažnog dvorišta.Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija


 Stranica prilagođena ispisuFOTOGRAFIJE: https://p...
Na prodaju stenci labr...
Stenci muski Nemacko...
Naši majmuni beba ma...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:98

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Bastion