Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[22.02.2019. 13:15] Na naš upit iz Grada smo dobili službenu informaciju na ovu temu koju prenosimo u cijelosti:

Željezničko-cestovni prijelaz u Mlinskoj ulici je osiguran sukladno zakonskim i podzakonskim propisima a za drugačiji način osiguranja (svjetlosno zvučni signali i polubranici) nadležne su Hrvatske željeznice.

Po Programu rješavanja pružnih prijelaza u Republici Hrvatskoj ovaj prijelaz nije predviđen za osiguranje već za ukidanje i svođenje na prijelaz u Kolodvorskoj ulici koji se treba otvoriti i osigurati. Do realizacije ovoga Programa, prijelaz ostaje u upotrebi za vlasnike poljoprivrednih čestica s južne strane pruge kojih nema puno.

Problemi s učestalijim prijelazima uslijedili su nakon otvaranja TC Portanova. Iz ovih razloga i ugrožavanja života osoba koje u sve većem broju prelaze prugu bez osigurane preglednosti PU Osječko-baranjska je u nekoliko navrata zahtijevala zatvaranje pružnog prijelaza, odnosno onemogućavanje prijelaza preko pruge. Iste zahtjeve su i redovno iskazivali i u godišnjim Informacijama o stanju sigurnosti na području Grada Osijeka u poglavlju: „Smjernice u cilju poboljšanja kvalitete i sigurnosti života građana“.

Sukladno naprijed navedenom stručne službe Grada izradile su Elaborat izmjene regulacije prometa u produžetku Mlinske ulice u Osijeku po kome je i izvedena trenutna regulacije prometa, odnosno zatvaranje prometa“.


[21.02.2019. 13:21] Ovih dana brojni Osječani su primijetili kako su na put koji vodi iz Retfale prema Portanovi kod divljeg i neosiguranog pružnog prijelaza postavljene betonske barikade.

Iako je riječ o divljem putu, mnogi stanovnici Retfale su ga koristili da si skrate put do popularnog šoping centra, no to im je sada onemogućeno.

Cesta, koja predstavlja neuređeni nastavak Mlinske ulice, bila je u jako lošem stanju, a i neosigurani pružni prijelaz predstavljao je stalnu opasnost za sve koji su se koristili tim putem. Kontaktirali smo Grad da vidimo što će biti s tom cestom, ali do pisanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Oni koji žele osobnim automobilom doći do popularne „Portike“ sada imaju tri opcije: južnu obilaznicu, Strossmayerovu pa skretanje u Svilajsku te iz smjera istoka Sljemenskom i Kolodvorskom ulicom.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Terezija Šperanda/Facebook


 Stranica prilagođena ispisu

Nekorištena kožna torb...
Ženka Rotvajlera stara...
Izdajem nov lokal vrhu...
Odgajivačnica Stefijan...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:158

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Hrvatska zastava