Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Prezentacijom projekta u prostorijama DVD-a Petrijevci i svečanim uvođenjem u posao izvođača radova danas, 5. veljače 2019. godine, označen je početak izgradnje obilaznice Petrijevci, naselja s 2.500 stanovnika kroz koje svakoga dana prolazi više od 5.000 vozila, s tim da na 2,5 kilometra glavne prometnice kroz selo ima čak osam oštrih zavoja. Ugovoreni rok za završetak radova je 14 mjeseci, a od tada će glavna ulica kroz Petrijevaca napokon biti bez tranzitnog prometa, bit će manje buke i štetnih emisija opasnih za zdravlje mještana, a dakako sigurnost sudionika u prometu u naselju, kao i stanovnika bit će daleko veća nego sada.

Uvođenje u posao počelo je prezentacijom projekta Obilaznice Petrijevci. Potom je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić predao projektnu dokumentaciju Zoranu Škoriću, predsjedniku Uprave Osijek-Koteksa d.d. Osijek, tvrtke koja će zajedno s tvrtkom Gravia d.o.o. Osijek izvoditi radove ukupne vrijednosti 70,53 milijun kuna. Od toga iznosa 56,94 milijuna kuna (85 %) su bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a ostatak su sredstava Hrvatskih cesta.Uz ostale uzvanike, svečanosti su nazočili državni tajnik za infrastrukturu u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić.

- Izgradnjom obilaznice napokon će se riješiti dugogodišnji problem Petrijevaca i njegovih mještana zbog prometa koji je stalno povećavao, a znamo koliko je bitna sigurnost u prometu. Kada vidimo ovaj i druge aktualne projekte, mislim da možemo bit zadovoljni cestogradnjom na području naše županije i Hrvatske, a želim istaknuti da upravo završava natječaj za izvođače radova i nastavak izgradnje Koridora Vc kroz Baranju do mađarske granice, Nastavlja se i niz drugih projekata, od obilaznice Osijeka do ostalih, a sve su to projekti Hrvatskih cesta, resornog ministarstva i Vlade Republike Hrvatske. Zato nam je osobito drago da smo danas ovdje i da počinje izgradnja petrijevačke obilaznice - rekao je danas župan Ivan Anušić.Obilaznica Petrijevaca bit će jednokolnička cesta koja obilazi naselje s južne strane, a položena je u smjeru zapad - istok, usporedo s državnom cestom D34.

Ukupna duljina obilaznice je 3,88 kilometara. Projektirana cesta je prema važećem Pravilniku razvrstana u kategoriju 2, uz projektnu brzinu od 90 km/h. Kolnički trak za dvosmjerni promet širok je 8 metara, a sastoji se od dva prometna traka od po 3,5 metara i dva rubna traka široka po 0,5 metara. Širina bankine iznosi 1,5 metara. Na prometnici je u cijeloj duljini predviđen zatvoreni sustav odvodnje. Na trasi obilaznice predviđena su četiri raskrižja u razini, od čega su dva projektirana kao kružni tok.

Tekst i foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu

Rastavljena, vrlo njeg...
Apartman, sa tri zvije...
Apple iPhone 11 Pro 64...
Trajno ustupam malo gr...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:191

Registrirani online (1): mata


Objektiv031

Zalazak