Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ured državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji donio je plan upisa djece u prvi razred osnovne škole za 2019./2020. školsku godinu.

Obveznici upisa u osnovnu školu za školsku 2019./2020. godinu su djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2012. do 31. ožujka 2013. godine.

Zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred može podnijeti roditelj za dijete koje će do kraja tekuće godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik. Zahtjev se podnosi Uredu državne uprave najkasnije do 31. ožujka 2019. godine.

Privremeno oslobađanje djeteta od upisa u prvi razred osnovne škole ostvaruje dijete kojemu je zdravlje teško oštećeno ili ima višestruke teškoće. Zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole roditelj djeteta podnosi Uredu državne uprave ili nadležnoj Ispostavi. Uz zahtjev se prilaže medicinska dokumentacija o zdravstvenom i razvojnom stanju te nalaz i mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja.

Učenik se može upisati u prvi razred osnovne škole kojoj ne pripada prema upisnom području ako to ne izaziva povećanje broja razrednih odjela u osnovnoj školi u koju se upisuje ili u slučaju ako se upisuje u škole koje izvode alternativne, međunarodne te programe na jeziku i pismu nacionalnih manjina ili ako se upisuje u škole kojima je osnivač druga pravna ili fizička osoba. Prije podnošenja zahtjeva za upis u drugu školu, dijete mora biti pregledano po Stručnom povjerenstvu škole koju je trebalo pohađati na upisnom području utvrđenom na temelju prebivališta, odnosno prijavljenog boravišta.

Osnovne škole će obaviti predprijave školskih obveznika na svojim oglasnim pločama i mrežnim stranicama istaknuti popis ulica svojeg upisnog područja i raspored pregleda djece. Predprijave u svim osnovnim školama i njihovim područnim odjelima primat će se u razdoblju od 1. do 15. veljače 2019. godine u uredovnom vremenu tajništva škole.

Prijave za liječnički pregled primat će se u razdoblju od 1. do 31. ožujka 2019. godine u zdravstvenoj ustanovi. Prijavu obavlja roditelj ili skrbnik djeteta osobno uz predočenje zdravstvene iskaznice i OIB-a djeteta.

Pregledi djece odvijat će se prema rasporedu kojega će Stručna povjerenstva osnovnih škola dogovoriti s nadležnim liječnicima školske medicine i oglasiti na oglasnim pločama i mrežnim stranicama škola. Prilikom prijave roditelj će dobiti informaciju o terminu i tijeku pregleda.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred mora biti okončan do 15. lipnja ove godine.

Upis djece u prvi razred provodit će se u svim osnovnim školama Osječko-baranjske županije 10. i 11. lipnja (ponedjeljak i utorak) u vremenu od 8 do 12 i od 16 do 19 sati.

Detalje plana upisa možete pronaći dolje u tekstu.


Tekst: Osijek031.com
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu

Tražimo tvrtku (zahtje...
Pogledajte za Banja Vr...
Na prodaju 3 steneta m...
INDIVIDUALNE PRIPREME ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:153

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Zalazak