Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ministarstvo hrvatskih branitelja, u srijedu 5. prosinca 2018. godine, svečano će otvoriti prvi novouređeni, administrativni dio budućeg Veteranskog centra Osijek na adresi Bartola Kašića 2a (bivši Hotel Mursa) u Osijeku.

U Veteranski centar će se preseliti uredi Ministarstva, Područne jedinice Osijek i Centra za psihosocijalnu pomoć Osječko-baranjske županije, kao i Odjel za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji Ureda državne uprave te Koordinacija udruga branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata Osječko-baranjske županije.

Okupljanjem na jednom mjestu svih ureda direktno uključenih u provedbu novog Zakona o hrvatskim braniteljima i projekata Ministarstva ostvarit će se jedan od glavnih ciljeva Ministarstva - sveobuhvatna skrb za braniteljsku i stradalničku populaciju.

Ministarstvo posebnu pažnju posvećuje zaštiti i očuvanju zdravlja braniteljske populacije kroz program preventivnih sistematskih pregleda koji se provode na području čitave Hrvatske, u općim i županijskim bolnicama i kliničkim bolničkim centrima, s ciljem što ranijeg otkrivanja onkoloških, kardiovaskularnih i drugih kroničnih nezaraznih bolesti.

Tijekom 2017. godine pregledima se odazvalo 17.480 branitelja, a u 2018. godini osigurana su sredstva za oko 25.000 preventivnih sistematskih pregleda branitelja koji su u borbenom sektoru sudjelovali više od 300 dana. Samo u Osječko-baranjskoj županiji očekuje se da će biti obavljeno 2.700 sistematskih pregleda do kraja godine. Dobiveni rezultati ukazuju na važnost provođenja Programa koji se nastavlja i u 2019. godini.

Ideja uspostave veteranskih centara u Hrvatskoj rezultat je utvrđene potrebe za stvaranjem ustanova za pružanje usluga sveobuhvatne skrbi braniteljskoj i stradalničkoj populaciji, od rehabilitacijsko-terapijskih i kineziterapijskih programa, psiho-socijalne skrbi, individualne i grupne psiho-socijalne te radne terapije, savjetodavne pomoći, uključivanja u zadružno poduzetništvo i dr.

Obzirom da je na području istočne Hrvatske, čiji su stanovnici pretrpjeli veliku štetu i dali izniman doprinos u Domovinskom ratu, naglašena potreba osnivanja veteranskih centara, poduzeti su koraci za uspostavu petog veteranskog centra u Osijeku. Vlada RH je 1. prosinca 2017. godine donijela odluku o prijenosu prava upravljanja nad zgradom nekadašnjeg hotela Mursa na Ministarstvo te donijela Zaključak o uspostavi Veteranskog centra u Gradu Osijeku.

Iz Ministarstva se pozivaju hrvatski branitelji da se radi očuvanja i kontrole zdravlja prijave na pregled Područnoj jedinici Ministarstva u Osijeku na broj telefona 031/208-225 ili osobno u novim uredima na adresi Bartola Kašića 2a.

Tekst: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
11-30-2018 12:55:24 pm :: morgan
hvale vrijedna stvar.
ali, naravno, opet se radilo navrat na nos pa će biti jako zanimljivo vidjeti kako će se odvijati situacija oko parkiranja pored objekta. i ovako je manjak parkirinih mjesta za stanare "ljepotice" a sa dolaskom novih zaposlenih bit će još zabavnije.
istina, postoji parking u Eurodomu al znate naše ljude...ako nije parkirao odmah do vrata - nevolja.
Iznajmljuje se jednoso...
Stenci pomeranskog spi...
Apartman Vezir se nala...
Plac na prodaju povrsi...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:151

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Osječki most