Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U prostorijama Gradske četvrti Gornji grad danas je održana uvodna konferencija projekta „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem ŽENA“.

Riječ je o projektu čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a provodi se u partnerstvu s Gradom Osijekom, Centrom za socijalnu skrb Osijek i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te u suradnji s Općinama Čepin, Šodolovci, Vladislavci i Vuka što su i područja na kojima će se projekt provoditi.Ukupna vrijednost projekta iznosi 5,7 milijuna kuna, a prijavljen je u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Trajanje projekta je 30 mjeseci, od 30. svibnja 2018. do 30. studenog 2020. godine.

Projektom je zaposleno 35 žena iz skupine teže zapošljivih osoba koje su s radom započele ovaj tjedan (1. listopada) i bit će zaposlene 24 mjeseca (do 30. rujna 2020.). Žene zaposlene u okviru projekta pomagat će krajnjim korisnicima - starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju (osobe s invaliditetom, s mentalnom retardacijom ili kronični bolesnici) - kojima je potrebna potpora i podrška u kućanstvu, a ista usluga im nije već osigurana iz sredstava državnog proračuna ili drugog javnog izvora.Poslovi koje će žene obavljati odnose se na dostavu hrane i lijekova, pomoć pri presvlačenju i održavanju higijene, socijalna pomoć integracija kroz razgovor i društvo, uključivanje u društvene aktivnosti itd. Projektom će biti obuhvaćeno oko 300 krajnjih korisnika.Okupljenima su se na predstavljanju projekta obratili Denis Ćosić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Osijek, voditeljica projekta „OsnaŽENA“ Dora Zlatarić, gradonačelnik Ivan Vrkić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Petar Lagator te partneri i suradnici iz HZZ-a i CZSS-a koji su istaknuli kako će se kroz ovaj program povećati kvaliteta života krajnjih korisnika, poboljšat će se socijalna slika grada, ali će se i zaposlenim ženama u projektu omogućiti stjecanje znanja i vještina kroz dodatno obrazovanje/osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.Tekst i foto: Osijek031.com

Najava: GČ Gornji grad: Uvodna konferencija "OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem ŽENA"


 Stranica prilagođena ispisuDalmacija-Sveti Petar ...
Predstavljamo zenkicu ...
Ustupam dvostruko grob...
Provedite ugodan odmor...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:90

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kroz kružni tok