Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske pokrenula je projekt pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Sa sjedištem u Čakovcu, udruga djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga, koja ima više od 500 članova, vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora) te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.U projekt „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ uključila se i Policijska uprava Osječko – baranjska odnosno, policijski službenici i namještenici, Sindikat Policije Hrvatske – Glavna podružnica Policijske uprave Osječko – baranjske, 5.podružnica Istočna Hrvatska, Moto kluba Veterani Croatia, Mk Veterani Posavina i Mk Veterani Hercegovina kao partneri projekta te Dječji vrtići i osnovne škole Grada Osijeka te brojni građani.Naime, sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo, jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa. Prikupljeni čepovi kojih je skupljeno 1200 kg. predani su tvrtki E-Kolektor iz Osijeka, te će biti dostavljeni tvrtki Čakom d.o.o Čakovec, koja je u obvezi naknadu za prikupljene čepove proslijediti Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, za nabavu skupih lijekova. Čepovi su predani u sklopu obilježavanja dana policije 26. rujna 2018.g. koji se održavao na Trgu slobode u Osijeku.

Tekst i foto: Sonja Srša


 Stranica prilagođena ispisu
09-28-2018 09:18:27 pm :: akoide
To jedino ima smisla kao akcija senzibiliziranja javnosti za probleme oboljelih od malignih bolesti. Inače financijski efekti cijele priče su ništavni, pa čak i sa ekološke strane. Višestruko više ekoloških i financijskih resursa se utroši na prikupljanje tih čepova nego što je njihova tržišna vrijednost.
Kad bi se, maštam, farmaceutske tvrtke odrekle marže za samo 1 postotni bod (recimo sa 30% na 29%) prikupilo bi se bar 50 milijuna kuna godišnje, a farmaceuti bi i dalje bili bogati. To je naravno utopija jer cijene lijekova će rasti a neće se smanjivati jer bogati žele biti još bogatiji, a poznato je da se najbolje zarađuje na tuđoj nevolji.Nemački ovčar kvalitet...
Sjenjak 105, izdajem s...
Cane corso kučići na p...
Tražimo mehaničare za ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:59

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Zlatno sunce