Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Između 24 pristigla rada, jednoglasnom odlukom Ocjenjivačkog suda najboljim idejno arhitektonsko-urbanističkim rješenjem objekta buduće I. Gimnazije u Osijeku proglašen je rad Maje Stanić, Vojka Stanića i Martine Vivode iz tvrtke Studio Mapa d.o.o. Rijeka.

Njihov rad, kao i ostali najbolje ocijenjeni radovi, predstavljeni su jučer zainteresiranoj javnosti na izložbi postavljenoj u holu Građevinskog fakulteta u Osijeku.

Izložbu su organizirali Osječko-baranjska županija i Društvo arhitekata Grada Osijeka, a otvorio ju je župan Ivan Anušić, koji je bio član Ocjenjivačkog suda za izbor najboljeg rješenja buduće zgrade 1. Gimnazije uz Željka Koškog, Predraga Rechnera, Danijelu Lovoković, Olivera Grigića, Ranka Radunovića, Ivana Hampovčana i Željku Jurković.Otvarajući izložbu Anušić je naglasio kako je pri ocjenjivanju radova Ocjenjivački sud vodio računa o usklađenosti radova s uvjetima iz poziva, ali i o drugim kriterijima, poput kvalitete prostornog koncepta, funkcionalnim zahtjevima i rješenjima, ekonomičnosti projekta, originalnosti, energetskoj učinkovitosti, ekološkoj komponenti te predloženim materijalima.

Prihvaćeni projekt sadrži sve što je potrebno za izgradnju modernog školskog centra, a slijedi priprema projektno-tehničke dokumentacije što će koštati 2-2,5 milijuna kuna. Prema prvim procjenama ukupna vrijednost projekta bit će oko 40-45 milijuna kuna, izjavio je župan.

Na upit o rokovima, župan je odgovorio kako je izgradnja nove zgrade I. Gimnazije u Osijeku izuzetno složen i zahtjevan projekt, kao i još jedan veliki projekt o kome se već dugo priča, izgradnja Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće. Oba su projekta trenutno u fazi projektiranja i bit će realizirani do kraja 2021. godine.

A da idejno rješenje izgradnje I. Gimnazije u Osijeku što prije preraste u konkretan projekt bit će zadužen Provedbeni tim I. Gimnazije kojega čine predstavnici Županije, Grada, Hrvatskih voda, Vodovoda Osijek i drugih subjekata koji pokrivaju sve aspekte izgradnje nove škole.

Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


Propustili ste? Pročitajte i..
Sjednica Županijske skupštine: Izabrano najbolje idejno rješenje za I. Gimnaziju u Osijeku
[FOTO] Pogledajte kako će izgledati nova zgrada osječke I. gimnazije
Raspisan natječaj za arhitektonsko-urbanističko rješenje I. gimnazije u Osijeku
Prva gimnazija ispala iz proračuna za 2017., prebačena na 2018.
Grad i Županija postigli dogovor oko prijenosa prava vlasništva za izgradnju nove zgrade I. Gimnazije


 Stranica prilagođena ispisu

Trebate li novac za da...
Na prodaju izuzetno kv...
Francuski Buldog stenc...
Prodajem stence POMERA...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:66

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kopački rit

Propustili ste? Pogledajte!