Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječko-baranjska županija provodi projekt „Kreditiranje energetske obnove višestambenih zgrada“, kojim planira izdvojiti ukupno 20 milijuna kuna za tu potrebu.

Putem ovog projekta suvlasnici višestambenih zgrada moći će ishoditi povoljne kredite za obnovu zgrada, a u konačnici smanjenje troškova za grijanje i hlađenje. Kamatna stopa je 4,5% do 5% za cijelo vrijeme trajanja kredita, rok otplate kredita je do 10 godina, a rok iskorištenja kredita do 12 mjeseci od dana sklapanja ugovora o kreditu. Najniži iznos kredita je 20.000 kuna, a najviši 2 milijuna kuna.

Osječko-baranjska županija subvencionira kamatu s 2% za višestambene zgrade na području cijele županije, a u dodatnu subvenciju kamate na svom području uključili su se gradovi Beli Manastir (2%), Belišće, Đakovo i Osijek (sa po 1%). Osječko-baranjska županija će tijekom narednih godina za subvenciju kamata izdvojiti 1,26 milijuna kuna, a gradovi uključeni u ovaj projekt 587.000 kuna. Za sufinanciranje projektne dokumentacije za energetsku obnovu višestambenih zgrada Županija je izdvojila ukupno 477.000 kn.

Do sada se u ovaj program kreditiranja uključilo više od 50 višestambenih zgrada s ukupnim iznosom od 16,3 milijuna kuna, a 36 zgrada započelo je realizaciju. Od 36 zgrada na kojima je počela obnova, u Pozivu na dostavu projektnih prijedloga "Energetska obnova višestambenih zgrada" Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja sudjelovalo je 16 zgrada te su im projekti odobreni. Iznos koji su trebali sami osigurati, suvlasnici zgrada osigurali su preko projekta Osječko-baranjske županije i tako će po povoljnijim uvjetima energetski obnoviti svoje zgrade.

Ovo je još jedna potvrda da projekt kreditiranja energetske obnove višestambenih zgrada kao svoj primarni cilj pomaže građanima da uz manje troškova obnove svoje zgrade te smanje svoje račune te stvore kvalitetnije i ugodnije uvjete za život u stanovima. Osim toga, dodana vrijenost projekta je što doprinosi urednoj i lijepoj vizuri gradova.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Bruno Colić/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu

U ponudi 4 muska i 2 z...
Javi se ženo usamljeno...
Na prodaju muško štene...
Prodajem štence MALTEZ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:103

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Oblaci iznad grada