Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U osječkom BIOS-u održan je forum „Kružno gospodarstvo i zelena radna mjesta“ u sklopu prekograničnog hrvatsko-mađarskog projekta „2Region2Sustain“ čiji je cilj jačanje kapaciteta subjekata koji se bave gospodarenjem otpadom.

Projekt je započeo s provedbom 1. lipnja 2017. godine i traje 16 mjeseci. Glavni nositelj ovog projekta je Unikom d.o.o., a partneri su mu Regionalna
razvojna agencija Slavonije i Baranje s hrvatske strane te Biokom Ltd. i Razvojna
agencija grada Pečuha s mađarske strane.

Ukupna vrijednost projekta je 273.000 eura, od čega Europska unija sufinancira projekt s 232.000 eura. Sredstva su namijenjena za odlaganje bio-otpada, kupovinu spremnika za zgrade i kuće, ali također i za edukaciju građana i promidžbu zbrinjavanja zelenog otpada.

Aktivnosti koje su se provele u Hrvatskoj su nabavka 1.988 posuda od 16 litara za korisnike u kolektivnom stanovanju, 120 posuda od 120 litara za bio-otpad u kolektivnom stanovanju, 300 kompostera za individualno stanovanje, edukacija građana kroz edukativne radionice te podjela 1.000 edukativnih priručnika.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota i direktor Unikoma Davor Vić istaknuli su kako je ovaj forum posljednja faza projekta na kojoj su predstavljeni rezultati zajedničke akcije kojom su nastojali educirati građane Osijeka i Pečuha.

Ocijenjeno je kako su ostvareni ciljevi projekta, a najavljene su i buduće zajedničke aktivnosti u tom pravcu. Naime, uskoro kreće novi poziv Europske unije za projekte gospodarenja otpadom vrijedan 20 milijuna eura. Natječaj će biti raspisan već u listopadu, a rok za prijavu će biti siječanj 2019. godine.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


Najava BIOS: Forum - kružno gospodarstvo i zelena radna mjesta projekta "2REGIONS2SUSTAIN"


 Stranica prilagođena ispisu

Prodajem stence pomera...
Prevoz preminulih iz i...
Grafički dizajner s di...
''BIG BAG TRADE D. O. ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:108

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Hotel Osijek

Propustili ste? Pogledajte!