Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječko-baranjska županija već 16 godina dodjeljuje stipendije darovitim učenicima i studentima te učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, no od ove godine dolazi do određenih promjena.

Naime, jučer je na Kolegiju župana prihvaćena nova Odluka kojom se utvrđuju četiri kategorije stipendija, i to za: darovite učenike i studente, za učenike i studente koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja, učenike i studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja te za učenike i studente slabijeg socijalnog statusa.

Analizirajući gospodarske i društvene prilike u Županiji, uočena je potreba za stipendiranjem dvaju novih područja čime OBŽ pokušava usmjeriti učenike i studente za ona zanimanja završetkom kojih će se lakše moći zaposliti i osigurati egzistenciju te zadovoljiti potrebe tržišta rada u Županiji, a istodobno će se financijski pomoći socijalno ugroženim obiteljima koje zbog materijalnih teškoća teško zadovoljavaju osnovne životne potrebe.

Još jedna novost je ta da se korisnici za sve kategorije stipendija moraju svake godine ponovo natjecati jer će se Županija ugovorom obvezati na stipendiranje tijekom jedne školske/akademske godine, i to u trajanju od 10 mjeseci. Do sada su se s učenicima i studentima sklapali ugovori do završetka srednje škole, odnosno do završetka studijskog programa.

Učenicima srednje škole stipendije će se dodjeljivati od 1. rujna tekuće godine do 30. lipnja iduće godine, a studentima od 1. listopada tekuće godine do 31. srpnja iduće godine. Korisnici stipendija dužni su u cijelosti vratiti primljene iznose u slučaju raskida ugovora o stipendiranju.

Usvajanje ove Odluke očekuje se već na prvoj narednoj sjednici Županijske skupštine koja je zakazana za 13. rujna.Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija


 Stranica prilagođena ispisu
Tražim ženu mlađu za b...
POGLEDAJ MOJE TIJELO I...
Stenad mopsa, roditelj...
Tražimo mjerne tehniča...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:67

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Osječka konkatedrala